"Manekeni" odbranili trofej Kupa Italije, Hikman MVP, Mačvan najbolji skakač turnira!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 19.02.2017.
19:55
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Olimpije Milano slavli su u velikom finalu italijanskog Kup protiv Dinamo Sasarija.

EPA/MATTEO BAZZI
EPA/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Izabranici Jasmina Repeše uspeli su i drugi put zaredom da osvojili trofej u Kupu Italije, kako su u završnici finalnog turnira u Riminiju slavili protiv Sasarija rezultatom 84-74.

Sasari je bolje otvorio utakmicu, na samom startu su imali seriju od 7-0, a prvi kvartal su dobili sa osam poena razlike.

Aktuelni prvak Italije ipak spušta deficit na dva poena pred odlazak na odmor, a u trećoj deonici dolaze i do preokreta.

U poslednjih 10 minuta su Repešini izabranici ušli sa dva poena sufiita, prednost je do sredine poslednje četvrtine i porasla, ali je Sasari serijom 8-0 napravio priključak na samo dva minuta do kraja.

Ipak, nisu imali snage za više, iako je Riki Hikman nakon te serije Sasarija izgubio dve lopte, Savanović i društvo to nisu uspeli da iskoriste, Mačvan je potom bio precizan sa linije penala, a tačku na ovaj meč stavio je Mantas Kalnietis poenima na 25 sekundi pre kraja.

Pogodio je Sasari u narendom napadu, bilo je tada 80-74 za ekipu iz Milana, a onda je Sasari rešio da meč uvede u penal završnicu. To im nije pomoglo, najpre je Hikman bio precizan, da bi potom Kalnietis nakon ukradene lopte otišao na liniju penala. Pogodio je oba i postavio konačan rezultat.


Najefikasniji je u pobedničkom sastavu bio sjajni Riki Hikman sa 25 poena, pratio ga je Sanders sa 15, dok je Mačvan dodao 11 poena i sedam skokova.

U poraženom sastavu 15 poena Trevora Lejsija, 13 je dodao Gani Laval, dok je Stipčević meč okončao sa 11 poena. Duško Savanović je upisao sedam poena i šest skokova.

Riki Hikman je proglašen i za najkorisnijeg igrača velikog finala, dok je Mačvan dobio priznanje za najboljeg skakača finalnog turnira.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke