Malom Bernardu se ostvaruju snovi - Od Bujanovca stigao do Madrida!

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.12.2014.
17:23
Izvor: Sportske.net, kt.gov.rs

Vrhunski talenat, uz želju i maksimalnu posvećenost sportu, jednostavno mora da ispliva na površinu. Primer talentovanog košarkaša iz Bujanovca je još jedna potvrda toga.

kt.gov.rs
kt.gov.rs

Povezane vesti

O Bernardu Morini se u poslednje vreme sve više govori, posebno posle informacije da je daroviti momak iz Bujanovca svojim talentom opčinio i ljude iz madridskog Estudijantesa.

Radi se o momku koji je četiri godine član selekcije mladih pionira bujanovačkog KK Plej 017, a ujedno je i njihov kapiten. Odličan je učenik, veoma dobro govori engleski jezik. Jedan je od najboljih igrača njegovog uzrasta na poziciji plejmejkera u Srbiji.

Nedavni prijateljski susret između njegovog kluba i ''Pink Pantera'' iz Kumanova, Morina će sigurno pamtiti celog života, jer su mu se posle tog meča javili predstavnici čuvenog španskog kluba.

''Na toj utakmici ga je  primetio  Bojan Zlatkovski, skaut za mlade igrače španskih klubova'',
otkriva Nenad Stajić, predsednik kluba KK Play 017.  

Posle trodnevne provere u Madridu, usledilo je potpisivanje predugovora i početkom naredne godine treba očekivati da se Bernard sa svojim roditeljima konačno preseli u Madrid i postane i zvanično član Estudijantesa.

''Tih dana je nekoliko direktora i trenera tog kluba  gledalo njegove treninge, nakon čega su  pohvalili njegovu tehniku, pregled igre  i osećaj za asistenciju. Bernard je najmlađi igrač u istoriji njihovog kluba iz ovog dela Evrope koji je bio na probi.

Sam odlazak na probu u Estudijantes, koji je jedan od najstarijih klubova u Evropi, veliki je uspeh za Bernarda, kao i za naš klub i sredinu u kojoj živimo, jer deci uliva nadu da se i za njih može daleko čuti i da ovde imaju perspektivu. Nema potrebe da sa svojim porodicama traže bolje dane po Srbiji ili u inostrantsvu, jer rad i zalaganje, pre ili kasnije, rezultiraju  uspehom''
, istakao je Stajić, a prenosi sajt kt.gov.rs.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
denikv
Tuesday, 16.12.2014
18:47

u sta zevaju ovi nasi strucnjaci za maldje kategorije. u to dali je zveda novi pravak evrope ili prtizan finansijski u kolapsu.