Maljković: "Turska igra namazano"

Autor: Beta Beta
utorak 23.06.2015.
16:30
Izvor: Beta

Može li Srbija da bude ona prava u meču sa rivalkama iz Turske?

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da selekcija Turske igra vrlo "namazano", ali i istakla da veruje da će njene igračice u predstojećem duelu na Evropskom prvenstvu biti one prave.

"Turska je na dosadašnjim utakmicama na šampionatu pokazala da je izuzetno kvalitetan i iskusan tim. Kao reprezentacija imaju dobru ličnu kartu, igraju vrlo 'namazano' i do sada su na Evropskom prvenstvu pokazale najbolju košarku", rekla je Maljković za sajt KSS.

Košarkašice Srbije sutra od 18.00 u Budimpešti igraju protiv Turske četvrtfinalni meč Evropskog prvenstva.

Ulog u predstojećem duelu je veliki, jer pored polufinala donosi i plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. U slučaju poraza i dalje postoji šansa za vizu, ali ona sleduje ekipi koja osvoji peto mesto na šampionatu.

Utakmicu sa Turskom još većom čini činjenica da je Turska pobedila Srbiju u najvažnijim utakmicama u prethodne dve godine – u borbi za bronzu na Evropskom prvenstvu 2013. i četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2014. godine.

"Imaćemo dan manje odmora od Turske. U ovom trenutku zaboravljamo na umor i na sve loše što je bilo. Ne postoji već motiv u četvrtfinalu od činjenice da nas je turska reprezentacija dva puta žestoko ranila u prethodne dve godine. Očekuje da ćemo zbiti redove, da će ceo tim pokazati hrabrost. Verujem da će moje igračice na ovoj utakmici biti one prave", kazala je Maljković.

Pobednik duela između Srbije i Turske u polufinalu će se sastati sa boljim iz susreta Litvanije i Belorusije, koje se sastaju sutra od 20.30.

Preostale utakmice četvrtfinala igraju se u četvrtak, a tada su na programu dueli Španije i Crne Gore, odnosno Francuske i Rusije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke