Maljković: ''Sledi nam najteža utakmica u kvalifikacijama''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 15.02.2016.
23:19
Izvor: Beta

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja svoje učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a selektorka Marina Maljković se suočava sa jednim značajnim kadrovskim problemom.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Selektorka Srbije Marina Maljković rekla je danas da je za njene košarkašice subotnja utakmica sa Ukrajinom najteža u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kao i da joj je drago što je tim ponovo na okupu.

"Situacija je slična kao što je bila na okupljanju u novembru. Ono što, nažalost, nije isto je što Sonja Petrović, koju vidite sa strane, muči muku s povredama. Ona, kako stvari stoje, neće moći da pomogne reprezentaciji u najtežoj utakmici, u subotu protiv Ukrajine. Ostaje neka nada da će naš medicinski tim uraditi nešto, ali su šanse veoma male", rekla je Maljkovićeva novinarima u Beogradu.

U timu nije bilo Kristine Topuzović, koja je operisala rame i pauziraće do leta.

Nove igračice u timu su Biljana Pešović i Dragana Stanković.

"Ovo je prilika da testiram i njih, koje imaju dobre sezone u svojim klubovima i da vidimo šta one mogu da pomognu reprezentaciji u ovom trenutku", rekla je selektorka.

Srbija i Ukrajina dele prvo mesto na tabeli Grupe D, sa po dve pobede do sada.

"Ukrajina je najnezgodniji protivnik, posebno na njihovom terenu. Mislim da imamo bolji tim, ali s obzirom na probleme koje trenutno imamo...reći ću vam što sam rekla i devojkama: pobeda se od nas očekuje, ali pobeda neće doći ni malo lako.

Jednostavno, imamo obavezu kao šampioni da se šampionski ponašamo i treniramo da bismo mogli da ostvarimo rezultat protiv Ukrajine u gostima",
rekla je Maljkovićeva.

Selektorka je napomenula da nema nepoznanica što se tiče subotnjeg rivala. Posle Ukrajine, Srbija ide u Nemačku, što je protivnik koga je u novembru ubedljivo pobedila u Beogradu, 100:57.

"Kod Nemačke je najnezgodnija hala u kojoj igraju, ako treba nešto da se izdvoji. Oni tamo igraju potpuno drugu košarku. To je zatvoreni sportski centar koji bude pun za vreme utakmice. Dosta je čudan osećaj igrati u toj hali, koja ne deluje uopšte kao da je hala za reprezentaciju. Dosta je teško igrati tamo. Mi moramo da se držimo ozbiljnosti iz prve utakmice", rekla je ona.

Hala Pionir bila je puna u novembru za utakmicu protiv Nemačke, a selektorka je kazala da ekipa to i dalje pamti.

"Ne znam kada ćemo to izbaciti iz glave. Što se tiče atmosfere, osećamo veliku sreću što smo zajedno. To je pozitivna stvar ovih kvalifikacija, što smo u svojoj zemlji. Zajdno se dobro osećamo i možemo zajedno da radimo. Bitno je da ni u jednom momentu ne zaboravimo na koncentraciju i na naše ponašanje, koje uvek mora da bude na najvišem mogućem nivou", rekla je selektorka Srbije.

Srbija je aktuelni evropski prvak, ali ipak mora da učestvuje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Prija nam svakako da se više družimo, da nije prazna sezona, da nismo samo klupski u obavezama u toku sezone pa se vidjamo leti. Sa te strane zaista nam godi. Vi znate da ja nisam kukala tada, nego sam rekla da ćemo se ponašati onako kako je Fiba odlučila. Postoji neki razlog zašto je to tako", rekla je Maljkovićeva.

"Meni se svidja taj značaj reprezentacije u svakoj zemlji i što jednostavno jeste vidjanje i što se sve prekida i svi klubovi i sva takmičenja prekidaju da bi se gledala reprezentacija. S te strane ne mogu da se žalim, to poštujem. U nekom najskorijem periodu ćete saznati i neki dalji naš program pred Olimpijske igre. Imaćemo više akcija, više druženja u toku godine. Tako smo malo promenili neki plan priprema za Olimpijske igre, da nastavimo u tom stilu da se češće, a kraće okupljamo", dodala je Marina Maljković.

Ona je novinarima rekla i da je njoj lično drago što može da radi u Hali sportova, koja se sada zvanično zove hala "Ranko Žeravica".

"Meni je zaista bio onako poseban osećaj i puno srce da odradim ovaj trening sa reprezentacijom u ovoj hali koja nosi ime čika Ranka", rekla je Marina Maljković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke