Maljković: "Radimo kao da prvenstvo počinje sutra"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.08.2014.
00:26
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, predvođena selektorkom Marinom Maljković, nalazi se trenutno u Rumi gde obavlja drugu fazu priprema za Svetsko prvenstvo.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Prvi deo priprema košarkašice su odradile na Zlatiboru i Maljkovićeva je bila izuzetno zadovoljna rezultatima rada.

"Zlatibor je prošao u najboljem redu. Žao mi je što smo ostale kratko jer su uslovi za treninge bili fantastični, kao i kompletno osoblje hotela Olimp gde smo odsele. Taj period smo posvetile individualnom radu i uvođenju košarkašica u trening posle letnje pauze. Takođe mogu da istaknem i veliko zadovoljstvo što je cenjeni sociolog, profesor doktor Dragan Koković priredio jedno vrlo interesantno predavanje za nas" kaže Maljkovićeva.

Košarkašice Srbije ostaće u Rumi do 24. avgusta, gde će fokus biti na samoj igri.

"Ove nedelje smo u Rumi i radimo kao da prvenstvo počinje sutra. Svu pažnju na treninzima usmeravamo ka timskim zaduženjima, kako bi kroz igru napredovale na najbolji mogući način. Veliku zahvalnost za sjajno gostoprimstvo dugujemo Stevi Popovu, čuvenom pilotu, koji je čovek broj jedan kada je u pitanju košarka u Rumi. Takođe se zahvaljujemo i dr Nikoli Adnanđeviću koji vodi brigu o zdravlju igračica tokom boravka u Rumi" rekla je Maljkovićeva.

Srbija će u petak u dvorani "Šumice" od 20.30 odigrati prijateljsku utakmicu sa ekipom univerziteta Monmaut, što je prilika koju Maljkovićeva nije želela da propusti.

"Otvorila nam se mogućnost da se sastanemo sa univerzitetom Monmaut i ja sam je oberučke prihvatila. Ta utakmica nije bila u prvobitnom rasporedu, ali sam želela da košarkašice vide američki sistem i pristup sportu, bez obzira što se radi o univerzitetskoj selekciji" rekla je Maljkovićeva.

Posle priprema na Zlatiboru, sa spiska su otpale Kristina Topuzović i Milena Marjanović, pa Maljkovićeva sada radi sa 18 igračica.

"Kristina je mlada košarkašica koja se u potpunosti uklopila u moj sistem po pitanju borbenosti i defanzivnih zadataka. Pred njom je blistava budućnost. Dobila je uputstva za dalji rad i drago mi je što će naredne sezone u ekipi Radivoja Koraća imati važnu ulogu. Najozbiljnije računam na nju u budućnosti. Bitno mi je da je videla sistem i način rada i da je u potpunosti zadovoljila. Milena je takođe borbena devojka. Voljna je i željna rada što je za svaku pohvalu. Smatram da će, s obzirom na novi ugovor koji je potpisala u Francuskoj, sa dobrim trenerom nastaviti da napreduje i da ispravlja svoje nedostatke i da će biti spremna za Evropsko prvenstvo" zaključila je Maljkovićeva.

Posle Rume, reprezentacija Srbije putuje u Češku gde je očekuje prvi od nekolicine pripremnih turnira pred Svetsko prvenstvo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke