Maljković: "Potpuni šok, živele smo ovu utakmicu"

Autor: Beta Beta
petak 26.06.2015.
21:58
Izvor: Beta

Selektorka srpskih košarkašica Marina Maljković rekla je da je pozitivno šokirana posle današnjeg plasmana u finale Evropskog prvenstva.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je u polufinalu u neizvesnom susretu pobedila Belorusiju sa 74:72 i tako se prvi put plasirala u finale kontinentalnog šampionata.

"Iskreno da kažem, u potpunom sam šoku. 40 minuta smo svi živeli ovu utakmicu. Neverovatno je. Nesvesne smo šta se dešava, ja prva, poslednjih 10-ak sekundi sam bila potpuno isključena", rekla je Maljkovićeva posle utakmice u Budimpešti.

Ženska košarkaška reprezentacija ostvarila je istorijski uspeh pošto je poslednja medalja osvojena davne 1991. godine u vreme dok smo nastupali pod nazivom SFRJ.

"Konačno smo došli do toga da je košarka ženski sport broj jedan u Srbiji. Potpuno zasluženo, ova generacija je sama ovo zaslužila svojim radom. Želim da zaista uživamo u ovome, ovo je nešto neverovatno", kazala je Marina Maljković.

Prema rečima Marine Maljković, u srpskom timu je postojala samo jedna negativna stvar na utakmici protiv Belorusije.

"U nekim situacijama je srce bilo tu, a glava ne. Na kraju, srce je važnije od glave. Neverovatan rezultat za žensku srpsku košarku, potpuni šok, devojke se tresu", istakla je Maljkovićeva.

Srpske košarkašice su bile vidno euforične nakon plasmana u finale, a jedna od najpribranijih bila je Sonja Petrović.

"Još nisu proradile prave emocije, još nismo svesne šta smo uradile. Ovo i jeste i nije premašilo očekivanja. Znali smo da imamo šansu, ali trebalo je iskoristiti. Naš cilj je zlatna medalja, nećemo se predati pre utakmice, ali ćemo videti da li će to biti dovoljno", rekla je Petrovićeva.

Ona je kazala da je Belorusija bila odličan protivnik.

"Utakmica je bila neverovatna protiv odlične Belorusije. Uvek se borimo do poslednje sekunde i mislim da je to presudilo", kazala je Sonja Petrović.

Finale će se igrati u nedelju, a protivnik Srbije biće pobednik duela između Španije i Francuske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke