"Malina" Marinović pojačao Olimpiju

Autor: Boban Filipović
četvrtak 11.09.2014.
12:48
Izvor: Sportske.net

Iskusni plejmejker i bivši reprezentativac naše zemlje nastaviće karijeru u najtrofejnijem slovenačkom klubu.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Marko Marinović je rođen u Čačku pre 30 godina, u rodnom gradu napravio je prve košarkaške korake, opr'o ruke u Moravi, što bi se u žargonu reklo, kao igrač Borca došao je do mesta u univerziteskoj reprezentaciji koja je u Daeguu osvojila zlatnu medalju 2003. godine.

Šira javnost u Srbiji ga bolje upoznaja kada prelazi u redove FMP-a. Sa klubom iz Železnika osvojio je ABA ligu i Kup Radivoja Koraća.

Kao igrač "Pantera" postaje i reprezentativac, branio je boje Srbije i Crne Gore na Mundobasketu u Japanu 2006. godine.

Nakon toga počinje i njegova inostrana karijera, igrao je u Španiji za Đironu (koju je vodio Svetislav Pešić) sa kojom osvaja Evrokup, potom prelazi u Menorku, a 2008. godine se na Karijev poziv  vraća u srpsku košarku, u Crvenu Zvezdu gde ostaje jednu sezonu.

Sledi povratak na Iberijsko polusostrvo, sezonu provodi u Valensiji sa kojom je osvojio Evrokup, potom je bio član berlinske Albe, imao je epizodu i u Rusiji igrajući za Krasnija Krila i Jenisej, kao i u Bugarskoj gde je branio boje Levskog iz Sofije.

Prošlu sezonu odigrao je za Radnički iz Kragujevca. Rekorder je po broju asistencija u Evrokupu, u pobedi 'Đavola' nad Neputinasom zabeležio je čak 15 uspešnih dodavanja.

Njegova naredna destinacija u karijeri biće Olimpija iz Ljubljane.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke