Maksimović: "Ne želimo da se u subotu vratimo kući"

Autor: Beta Beta
četvrtak 16.02.2017.
23:14
Izvor: Beta

Trener košarkaša FMP-a Branko Maksimović rekao je danas da njegova ekipa ne želi da u polufinalu završi učešće na Kupu Radivoja Koraća, bez obzira na to ko joj bude protivnik.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

"Rekao sam momcima da ovde dolazimo da idemo do samog kraja. Ne želimo da se u subotu vratimo kući, iako smo imali problema zbog mnogo povređenih igrača", rekao je Maksimović novinarima posle četvrtfinalne utakmice u Nišu.

FMP se plasirao u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto je sa 77:58 pobedio subotički Spartak. Protivnik u polufinalu biće mu Crvena zvezda mts, koja je lako savlada ekipu Vršca sa ubedljivih 99-47.

Maksimović je naveo da je FMP pokazao da je kvalitetniji tim od Spartaka, iako nije zadovoljan nekim delovima utakmice.

On je dodao da odlično poznaje Crvenu zvezdu i da će njegovi košarkaši igrati "muški" sa srpskim šampionom.

"Spremićemo se da odigramo mušku utakmicu, da bismo bili zadovoljni. Druga stvar je to da li će biti plus ili minus 20 poena. Ali, nepristojno je da govorim o kvalitetu Zvezde, to vide svi koji prate košarku", rekao je Maksimović.

Ajzea Ostin

Košarkaš pobedničkog tima Ajzea Ostin rekao je da njegova ekipa može mnogo bolje nego u četvrtfinalu.

"Igrali smo ravno, ali smo se podizali kako je utakmica odmicala. Odbrana je bila okej, ali moramo da igramo mnogo bolje", rekao je Ostin.

Trener Spartaka Dušan Alimpijević rekao je da je sam plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća veliki uspeh za njegov klub, ali da ostaje žal.

"Lepo je što smo bili učesnik ovako divnog događaja. Sam plasman je bio veliki uspeh za naš klub, koji je posle 21 godine na ozbiljnijoj košakraškoj mapi. Ostaje žal zbog toga što nismo ostavili bolji utisak i utakmicu učinili zanimljivijom", rekao je Alimpijević.

On je naveo da njegova ekipa nije uspela da parira FMP-u, što je obrazložio time da je ambijent u hali "Čair" nepoznanica za njegove igrače.

"Sam ambijent, toliko ljudi, sve je to nešto novo za nas. Došli smo ranije u Niš, čak dva puta trenirali u Čairu, ali nismo uspeli dobro da se adaptiramo. Ovo je bilo konfuzno za nas", kazao je Alimpijević.

Košarkaš Spartaka Nemanja Miščević rekao je da je loš početak utakmice koštao njegov tim.

"Pravili smo početničke greške, koje su nas dovele u situaciju da jurimo rezultat. S obzirom na to da klub planira da se nađe u Košarkaškoj ligi Srbije ove godine, moraju da se poprave mnoge stvari u igri", rekao je Miščević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke