Makedonci 'naoštreni' za duel sa Partizanom

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 30.01.2015.
19:51
Izvor: Sportske.net

Uoči subotnjeg duela sa aktuelnim prvakom Srbije i najtrofejnijim klubom ABA lige trener skopskog MZT-a Aleksandar Jončevski kazao je da veruje u trijumf nad Partizanom.

mztskopjeaerodrom.mk
mztskopjeaerodrom.mk

Povezane vesti

Utakmicama 20. kola ući će se u poslednju četvrtinu ligaškog dela takmičenja u regionalnom košarkaškom šampionatu a jedan od interesantnijim mečeva biće onaj koji se igra u Skoplju.

Makedonski MZT će u subotu od 21 čas ugostiti Partizan NIS i to će biti prvi duel dva tima u novoizgrađenoj dvorani "Jane Sandanski".

"Svima je jasno da predstojeća utakmica nosi veliku važnost za obe ekipe. Partizan želi da zadrži poziciju koja vodi u plej-of a MZT da konačno uhvati priključak za sredinu tabele čime bi igrači podigli samopouzdanje pred završnicu kupa i domaćeg prvenstva" počeo je priču trener MZT Skoplja Aleksandar Jončevski.

Klub koji je Jadranskoj ligi pristupio u sezoni 2012/2013 ima jako dobar skor u duelima sa Partizanom pošto je srpski klub uspevao da dobije u dvorani "Boris Trajkovski" ali i u "Pioniru".

"Svesni smo da Partizan ima odlične individualce na svakoj poziciji u timu ali ću od igrača tražiti da im odgovore na najbolji mogući način. Partizan je gubio u dvorani 'Boris Trajkovski' i hali 'Pionir' i sada očekujem da se isto dogodi i u dvorani 'Jane Sandanski'" zaključio je trener skopske ekipe.

Sa trenerom Jončevskim složio se i bivši centar Crvene zvezde Telekom Predrag Samardžiski koji je nedavno zadužio opremu MZT-a.

"Samo ime KK Partizan dovoljan je motiv da se borimo za pobedu i ko toga nije svestan ne zaslužuje da nosi dres MZT-a. Ličnih motiva nemam, dovoljno je to što igram protiv slavnog kluba kakav je Partizan" rekao je Samardžiski.

Partizan je u prvom delu sezone savladao MZT rezultatom 65:50 ali su Makedonci u prethodne dve sezone, kako je već rečeno, umeli da iznenade crno-bele.

Sutrašnja utakmica zakazana je za 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke