Makabi se namučio pred duel sa Zvezdom

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 03.01.2015.
21:48
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva upisali su 12. pobedu u izraelskoj Superligi ali su u duelu sa Hapoel Eilatom do trijumfa stigli teškom mukom.

Beta/AP Photo/Mark Duncan
Beta/AP Photo/Mark Duncan

Povezane vesti

Šampion Izraela provukao se kroz "iglene uši" u duelu 14. kola tamošnje Superlige. Makabi je pred okršaj sa Crvenom zvezdom Telekom savladao Hapoel Eilat rezultatom 85:83 (16:23, 24:19, 17:29, 28:12) nastavivši tako pobedonosnu seriju.

Aktuelni šampion Evrope igrao je po modelu toplo hladno pa je tako u prvoj i trećoj četvrtini dozvoljavao protivniku da napravi prilično ubedljivu razliku.

Srećom po Makabi, bekovski tandem Pargo-Hajns imao je svoje veče pa su Amerikanci postigli po 27 poena u trijumfu šampiona Izraela i Evrope.

Makabi u izraelskoj Superligi nema konkurenciju iako trenutno ima samo tri pobede više od Hapoel Jerusalima koji se nalazi na drugoj poziciji na tabeli.

Podsećamo da je šampion Evrope u prvom kolu TOP 16 faze Evrolige poražen u "OAKA Areni" od Panatinaikosa a narednu utakmicu igra u "NOKIA Areni" protiv naše Crvene zvezde Telekom.

Utakmica drugog kola TOP 16 faze između Makabija i Crvene zvezde Telekom zakazana je za 8. januar od 20 časova i 5 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 03.01.2015
23:46

Svi se muce a onda im FMP dodje kao trening za oporavak. Koliko je EC ove sezone bio jaci od EL dovoljno govori to da je ovaj Makabi razvaljen od strane Hapoela sa 30 razlike.