Makabi juri u desetog Amerikanca, ovoga puta iz NBA lige

Autor: Nikola Miloradović
sreda 26.07.2017.
16:23
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub iz Tel Aviva naredne sezone će pokušati da se vrati na stare staze slave, a za to će koristiti oproban recept.

Beta/AP Photo/David Becker
Beta/AP Photo/David Becker

Povezane vesti

Makabi je godinama unazad uvek imao pregršt američkih košarkaša u svojim redovima.

Tako će biti i naredne sezone, trenutno Neven Spahija na raspolaganju ima devet košarkaša iz SAD, dvojica od njih imaju i izraelsko državljanstvo.

Pored DeAndre Kejna, Majkla Rola, Devina Smita, Aleksa Tajusa, Pjera Džeksona, Silvana Landesberga, DeŠona Tomasa, Viktora Rada i Džona DiBartolomea, u redove "Ponosa Izraela" bi mogao da stigne i deseti Amerikanac, ovoga puta direktno iz NBA lige.

Naime, kako prenosi Dejvid Pik, pred vratima izraelskog kluba nalazi se doskorašnji košarkaš Klivlend Kavalirsa Džordan Mekrej.

Ovaj 26-godišnji košarkaš nastupa na poziciji beka šutera, biran je kao 58. pik na draftu 2014. godine od San Antonio Sparsa, ali nije upisao ni minut u dresu "Mamuza", već se kalio po razvojnoj ligi.

Šansu u najjačoj ligi sveta dobio je 2015. godine, kada je potpisao za Klivlend Kavalirse, odigrao je 15 mečeva u prvoj sezoni u proseku je postizao 4,1 poena po utakmici. Zaigrao je kratko i u plej-ofu te sezone, upisao dva nastupa, a na kraju se domogao i prstena sa Kavsima.

Minule sezone je odigrao 37 mečeva u regularnom delu sezone, u proseku je postizao 4,4 poena uz 1,1 skok po utakmici.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salvatore
Thursday, 27.07.2017
13:12

Mogu ladno da igraju sa celim rosterom Amerikanacaiako nisu zasluzili EL. I posle nek neko ne kaze da je ovo liga najboljih a ne najbogatijih.... Sramota od rukovodstva, znam najmanje 10 ekipa boljih od Makabija u prosloj sezoni a verovatno i u ovoj sto dolazi

avatar
aleksa_028
Wednesday, 26.07.2017
17:29

Dno tabele i ove sezone za Makabi. :D

avatar
Nicklas Bendtner
Wednesday, 26.07.2017
16:44

Ovi nikako da se dozovu pameti, stalno gomilaju ove amere kojima treba 5 lopti jer svaki igra za sebe. Ima da puknu i ove sezone ali Boze moj ko ima nek i trosi.