Mačvan zna kako se dobija meč pred "najvatrenijim navijačima Evrope"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.11.2016.
17:39
Izvor: Sportske.net

Krilni centar italijanske EA7 Olimpije iz Milana Milan Mačvan poručio je da će mentalni aspekt duela sa Crvenom zvezdom mt:s odlučivati o pobedniku sutrašnjeg duela u "Areni".

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s u četvrtak dočekuju italijansku EA7 Olimpiju iz Milana, a obe ekipe duel u "KombankAreni" dočekuju nakon pobeda koje su ostvarile u okviru sedmog kola.

Šampion Srbije savladao je Brose u Bambergu (79:78), dok je tim Jasmina Repeše na domaćem terenu slavio protiv Baskonije (88:76).

"Čeka nas duel sa ekipom koja igra najbolju odbranu u Evroligi i to u jako teškom okruženju. Potrebno je da budemo mentalno jaki i da zadržimo fokus tokom čitavog meča. Ukoliko uspemo u tome imamo velike šanse da dobijemo utakmicu, u suprotnom, biće jako teško" rekao je Repeša.

Aktuelni šampion Italije posle sedam odigranih utakmica u Evroligi ima skor 4-3, dok naša Crvena zvezda mt:s ima jednu pobedu manje.

Za ekipu EA7 Olimpije iz Milana nastupaju dvojica srpskih internacionalaca, a krilni centar Milan Mačvan poručio je da postoji samo jedan način da se dobije utakmica pred "najvatrenijom publikom u Evropi".

"Ključ je u mentalnom pristupu utakmici. Moramo da uđemo jako u meč i da ostanemo fokusirani sve vreme. To je jedini način da dobijete utakmicu pred najvatrenijim navijačima u Evropi. Zvezda igra najbolju odbranu u Evroligi, a mi najbolje napad. Spremni smo, a mentalni aspekt će biti presudan" zaključio je Mačvan.

Ekipa Olimpije iz Milana večeras sleće u Beograd i pravo sa aerodroma "Nikola Tesla" ide u hotel "Kraun Plaza" pošto neće biti vremena da bude odrađen večernji trening.

Utakmica osmog kola Evrolige između Crvene zvezde mt:s i EA7 Olimpije iz Milana na programu je u četvrtak, 17. novembra od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Thursday, 17.11.2016
16:18

Mentalni sklop cete izgubiti kad udjete u Areni, u toku utakmice bicete u panici i paranoji! Dobicete vi uplav, a ne pobedu u ovom mecu

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
20:12

Mozda u EL, u Evropi nisu sigurno, ali znam da je sigurno na to i mislio:-D Srecan rodjendan, MILANE!