Mačvan: "Pobeda za podizanje morala"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.12.2014.
18:17
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Krilni centar KK Partizan NIS Milan Mačvan ocenio je da će ubedljiv trijumf nad Asesoftom u 10. kolu Evrokupa podići moral ekipi pred važan meč sa Budućnošću u ABA ligi.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije okončao je učešće u Evrokupu ubedljivom pobedom nad rumunskim Asesoftom u kojoj je učinkom prednjačio Milan Mačvan.

Iskusni krilni centar postigao je 23 poena, uhvatio 8 lopti i tome dodao 6 asistencija u trijumfu Partizana rezultatom 85:65.

"Znali smo da će biti teško igrati, s obzirom na činjenicu da utakmica nije imala takmičarski značaj. Verovatno je glavni motiv i bio da uđemo spremno, ali opet i rasterećeno, kako bismo se predstavili u boljem svetlu u Evrokupu" rekao je Mačvan.

Povratnik u crno-bele redove šutirao je u Ploeštiju 8/9 za dva a sa linije penala bio je nepogrešiv čime je doprineo boljem učinku Partizana u segmentu igre koji je kumovao porazu u Zadru.

"Igrali smo brzo i agresivno sa dobrim procentima šuta, pogotovu kada su u pitanju slobodna bacanja, što nije bio slučaj u Zadru. Asesoft je dobar i ozbiljan tim, i iz tog razloga mislim da pobeda nad takvom ekipom treba da digne naš moral pred meč u nedelju" istakao je Mačvan.

Poslednju utakmicu prvog dela sezone u regionalnom šampionatu košarkaši Partizana igraju u nedelju protiv podgoričke Budućnosti.

"U nedelju nas očekuje jako važan meč u koji treba da uđemo na isti način kao što smo to učinili u Ruminiji, pojačani naravno igračima koji su propustili poslednji meč Evrokupa" poručio je prvotimac Partizana.

Utakmica 13. kola regionalne košarkaške lige između Partizana i Budućnosti zakazana je za nedelju od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke