Mačvan: "Mega povećala ulog"

Autor: Beta Beta
subota 28.02.2015.
17:34
Izvor: Beta

Krilni centar KK Partizan NIS Milan Mačvan kaže da je ulog u nedeljnom derbiju sa Zvezdom postao veći nakon trijumfa Mega Leksa nad Cedevitom.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Košarkaš Partizana NIS Milan Mačvan rekao je danas da je predstojeći meč protiv Crvene zvezde Telekom u Jadranskoj ligi dobio na još većem značaju posle pobede Mega Leksa nad Cedevitom i istakao da crno-beli mogu da se bore i za drugo mesto na tabeli.

"Očekujemo još jednu tešku utakmicu, svaka protiv Zvezde je teška. Imali smo nedelju dana da se pripremimo i nadam se da ćemo prikazati bolju igru nego na Kupu. Očekujem da uz veliku borbu i podršku navijača možemo da pobedimo", rekao je Mačvan novinarima posle otvaranja specijalizovane prodavnice crno-belih u hali "Pionir".

Partizan je pre nedelju dana izgubio od Zvezde u polufinalu "Kupa Radivoja Koraća" u Nišu, a već sutra ih očekuje novi duel sa gradskim rivalom, u 23. kolu Jadranske lige.

"U Nišu smo imali mnogo promašenih panela. Oni su imali veću želju, zato su i dobili tu utakmicu. Očekujem da dobijemo sutra", kazao je Mačvan.

Zvezda će u gradski derbi ući umornija, jer je od tog duela s Partizanom odigrala još dve utakmice, finale Kupa protiv Mega Leksa, kao i evroligaški meč protiv Real Madrida.

"To što smo odmorniji može da bude prednost, a može da bude i mač sa dve oštrice. Oni su odigrali dve jake utakmice, u boljem su ritmu, ali mi smo imali više vremena da razmišljamo samo o toj utakmici", naveo je Mačvan.

Partizan je trenutno četvrti na tabeli Jadranske lige, sa pobedom manje od drugoplasirane Budućnosti. Crno-belima u borbu za bolju poziciju pred start plej-ofa na ruku ide i jučerašnja pobeda Mega Leksa nad trećeplasiranom Cedevitom.

"Mi smo dobili devet utakmica za redom u Jadranskoj ligi. Sve će to pasti u vodu ako ne dobijemo minimum tri od naredne četiri. Ova utakmica sa Zvezdom dobila još veći značaj posle pobede Mege u Zagrebu", kazao je Mačvan.

"Mi bismo eventualnom pobedom došli na prag i drugog mesta, obzirom da Budućnost igra protiv Cedevite u Zagrebu i da dočekuje nas. Nemamo ni mi lagan raspored, ali mislim da možemo da budemo drugi, uz maksimalan pristup na svakoj utakmici", rekao je Mačvan.

Partizan će u nedelju igrati bez Eda Murića, koji se povredio baš na meču sa Zvezdom u Nišu, a Mačvan je naveo da će njegovo odsustvo biti veliki hendikep za klub.

Kapiten Partizana Dragan Milosavljević naveo je da njegova ekipa zna šta treba da ispravi u odnosu na meč iz Kupa.

"Igrali smo loše tu utakmicu, znamo gde smo grešili, šta nije bilo dobro i pokušaćemo da to ispravimo. Ovaj meč je izuzetno važan, naročito posle sinoćnjeg poraza Cedevite. Dosta toga nam se otvorilo za bolji plasman pred plej-of. Videćemo koliko možemo, čekaju nas četiri teške utakmice", rekao je Milosavljević.

Utakmica izmedju Partizana i Zvezde igra se sutra u hali Pionir od 19.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kico14
Saturday, 28.02.2015
18:42

Samo hrabro sjutra. Ako dobiiemo sjutra drugi smo sigurno!

avatar
dex
Saturday, 28.02.2015
19:25

a sta mislis izgubite od zvezde pa se pritom kao i obicno neko povredi pa se desi da to bude neko iz prve petorke i to bilo ko jer ce igrati prva petorka sigurno preko 30 min da li cete pobediti zadar i buducnost a recimo olimpija sve dobije do kraja? jesi li razmisljao o tome i ti i svi oni koji se tese i razmisljaju kako ce partizan lakse sa zvezdom nego sa cedevitom ili buducnoscu

avatar
dex
Saturday, 28.02.2015
23:47

alo ko ti kaze da ja jedva cekam da se neko povredi. pricam nesto sasvim drugo. rec je bila da ce partizan dobiti sve cetiri utakmice. neki ovde veruju da ce se partizan boriti sa zvezdom a da su druge tri laganica a ja mu pravim drugu teoriju po kojij kada igraci igraju po 30+ minuta ili bude i neki produzetak imaju vece sanse da se povrede a nazalost povrede su sastavni deo sporta. daleko od toga da neko zeli da se igraci povrede. na umu mi je bila ogromna razlika izmedju starera u partizanu i rezervi ako si me razumeo bojane dimitrijevicu

avatar
dex
Saturday, 28.02.2015
22:45

ja smatram da protiv buducnosti nemate sta da trazite. jedino se slazrem za megu a protiv zadra je sve moguce. ovaj njihov plej odlicno igra. evo upravo gledam utakmicu sa krkom i kazem ti da zadar ima solidan sastav. a protiv koga igrate sledecu? protiv mege ili zadra?

avatar
Bojan Dmitrovic
Saturday, 28.02.2015
22:21

Kako mozes jedva cekati da se neko povredi, neverovatna zloba...

avatar
Kico14
Saturday, 28.02.2015
20:42

Olimpija nema nikakve sanse kao prvo a ti ne brini,dobicemo i zadar i megu i buducnost,slobidno mi se javi nakon tih meceva ja sam napisao jasno AKO dobijemo sjutra