Mačvan: ''Mali Vanja 'poludeo', sve pogađa!''

Autor: Beta Beta
sreda 12.11.2014.
21:18
Izvor: Beta

Posle trijumfa nad Asesoftom, i Milan Mačvan nije krio oduševljenje još jednom sjajnom partijom najmlađeg Partizanovog prvotimca Vanje Marinkovića.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Najefikasniji košarkaš Partizana u pobedi protiv Asesofta u Beogradu, Vanja Marinković rekao je da je njegov tim zabeležio važnu pobedu, a o svojoj igri je nevoljno pričao.

"Ovo nam je bitna pobeda zbog opstanka u Evrokupu, a važno je i to što smo vezali dve pobede. Ne volim da pričam o svojoj igri, zadovoljan sam. Na treningu šutnem i 700-800 puta za tri, onda mora da udje i na utakmici. Naravno da mi raste samopouzdanje posle ovakvih mečeva", rekao je Marinković novinarima.

Partizan je zabeležio prvu pobedu u Evrokupu trijumfom nad Asesoftom 76:69, a 17-godišnji Marinković je bio najefikasniji sa 19 poena.

"Na kraju smo igrali pod pritiskom, ali je ispalo dobro. čudno mi je što sam stalno u medijima, ali ušao sam u svet velike košarke, pa je i to normalno. Prošle godine u ovo vreme sam igrao za juniore i Evroligu sam posmatrao kao gledalac. Stariji igrači su mi velika podrška", rekao je Marinković.

Povratnik u Partizan i nekadašnji reprezentativac Milan Mačvan pohvalio je i tim i Marinkovića.

"Večeras smo se izborili sa iskusnom ekipom. Imali smo neku ludačku energiju, a ovaj mali Vanja je 'poludeo' pa ubacivao sve šuteve. Možda smo mogli da pobedimo i sa većom razlikom. Verujem da imamo dobre šanse i u Jadranskoj ligi i u Evrokupu. Normalne su oscilacije u igri koje nam se dešavaju, ali najvažnije je da smo večeras pobedili", rekao je Mačvan.

On se vratio u Partizan ove sezone, ali je jako malo igrao zbog povrede mišića.

"Povreda je sada okej, ali ne mogu da budem zadovoljan svojom formom. Nisam mnogo trenirao prethodnih dana, ali verujem da će biti bolje iz meča u meč", rekao je Mačvan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke