Mačvan: "Džaba izvinjenja, mora da se gine"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.11.2014.
19:17
Izvor: Sportske.net

Krilni centar KK Partizan NIS Milan Mačvan smatra da ekipa mora da igra sa mnogo više zalaganja i da fraze koje se koriste za opravdanje i izvinjenje navijačima mora da zameni bespoštedna borba na parketu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Partizana u utorak su pretrpeli peti ovosezonski poraz u Evrokupu čime su najverovatnije sebi zatvorili vrata druge faze takmičenja.

Najbolji pojedinac u crno-belom taboru bio je Milan Mačvan ali ni iskusni krilni centar nije bio zadovoljan posle poraza od Lijetuvos Ritasa.

"Trebalo bi da se izvinimo, ali ne frazama, nego na terenu, igrom i borbom. Lako je biti jak na rečima posle utakmice, moramo to da pokažemo na delu, da 'izginemo', pa ako i izgubimo, da navijači nemaju šta da nam zamere. Ovako, bilo je milion grešaka" ističe Mačvan.

Momak koji se nedavno priključio crno-belima sinoć je postigao 22 poena i upisao 7 skokova ali takav učinak jednog igrača nije mogao da nadomesti probleme koji su centri Partizana imali sa protivničkim igračima.

"Generalno, mi visoki smo podbacili u defanzivi protiv tima koji igra sa atipičnom 'četvorkom' (195 cm) i "peticom" (203 cm). Trebalo je da ih nadigramo, ali smo bili 'mlaki'" objašnjava Mačvan.

Narednu utakmicu u Evrokupu Partizan NIS igra protiv Banvita u gostima ali će pre toga odigrati mnogo važniju utakmicu u okviru 9. kola ABA lige protiv zagrebačke Cibone.

"Kao što nismo slavili posle tri vezane pobede, ne smemo da padnemo ni posle ovog poraza. Moramo da se koncentrišemo na Cibonu, da odigramo pametnije nego protiv Litvanaca, kako bismo savladali Zagrepčane" zaključio je Mačvan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
moshapet
Wednesday, 19.11.2014
22:41

Bravo Milane. To je pravi odgovor i putokaz svim igračima kojim putem valja krenuti. Bespoštedna borba na parketu i izvinjenja neće biti potrebna. Napred Partizan.

avatar
Golden_boy24
Wednesday, 19.11.2014
21:31

Nocas smo eliminisani iz evrokupa nazalost :( volgograd u goste pobjedio rumune 20 razlike

avatar
Homer J.Simpson
Wednesday, 19.11.2014
20:45

Mora da se gine vise,posto davljenje ne daje rezultate:)

avatar
Povratak kralja BAN2
Wednesday, 19.11.2014
20:31

Mačvan još nije spreman i nema dovoljno snage i za napad i za odbranu i zato su nam često prolazili do samog koša, kad uđe u ritam biće to mnogo bolje i u fazi odbrane.