Ma kakav Gasol, Nurkić je faca!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 04.01.2015.
09:53
Izvor: Sportske.net

Bosanac frustrirao jednog od najboljih centara lige, "Grizliji" se loše proveli u Koloradu. Atlanta se ne šali, Vizardsi zaboravili kada su poslednji put dobili San Antonio. Mirotić starter u Čikagu...

Beta/AP Photo/Chuck Burton
Beta/AP Photo/Chuck Burton

Povezane vesti

Jusuf Nurkić se isprslio pred "Grizlijem". Bosanski centar je imao čak 5 blokada u duelu sa Memfisom, njegovi Nagetsi su pregazili favorizovane goste.

Taj Lauson je ubacio 25 poena u večeri u kojoj su gosti pretrpeli najveći poraz u sezoni. Memfis umoran i nervozan, kouč Džorger je zaradio dve tehničke, Mark Gasol još jednu, upravo posle duela sa Nurkićem. Bosanac je uz 11 poena, imao 10 asistencija, nije napravio ni jedan prekršaj. Razmenio je nekoliko lakata sa Gasolom i potpuno isfrustrirao jednog od najboljih centara u ligi.




San Antonio zna kako sa "magijom". Vizardsi su 17. put u nizu poraženi u duelima sa Sparsima, Kori Džozef je prehlađen dao puni doprinos pobedi šampiona, 19 poena, po 4 skoka i asistencije. Upravo su igrači sa klupe nadomestili izostanak Parkera i Leonarda, probleme Đinobilija i Dankana koji su zajedno ubacili 9 poena. Ali, Spliter, Mils i Diao su bili dvocifreni u utakmici u kojoj je Vašington pao u finišu kada je u poslednjih pet i po minuta dao samo četiri poena.

Klipersi su rasturili očajnu Filadelfiju, Kris Pol je držao čas sa 24 poena, 12 asistencija, imao je i 8 skokova. Tri četvrtine su se Siksersi i nekako držali, a onda su i jedni i drugi poslali na teren rezerve. Džordan Farmar je u poslednjoj četvrtini ubacio 13 poena, taj deo domaćin je dobio sa 37:19 i na kraju stigao do veoma ubedljivog trijumfa, od 36 poena razlike.

Hawks Trail Blazers Basketball

Sjajna Atlanta je zgrabila prvo mesto u petak, sinoć su se potrudili da povećaju prednost nad Torontom. Slavili su u Oregonu protiv Portlanda kome nije bilo dovoljno 30 poena Oldrižda. Čak sedam košarkaša Houksa bilo je dvocifreno, Milsap sa 27 i Tig sa 22 poena predvodili su ekipu iz Džorždije koja je bila na +20, i uspela da se održi u finišu kada su se Blejzersi spustili na -6.

Ceh za lošu partiju Hjustona u petak platio je Majami. Harden je ubacio 28 poena, Roketsi su pregazili goste sa Floride. Inače, trener MekHejl je bio toliko iznerviran zbog poraza u petak u Nju Orleansu da je razmišljao da podnese ostavku. Podsetimo protiv Pelikansa je povukao startere na klupu posle tridesetak minuta jer je bio ljut zbog njihove partije. Sada je to učinio na kraju trećeg perioda, ali i suprotnog razloga, imali su +34 i utakmica je bila rešena.

Minesota je propustila da 2013. na draftu uzme Treja Burka bio je deveti pik. Završio je u Juti, a sinoć se potrudio da Timbervulvsima pokaže šta su propustili, ubacio im je 28 poena, imao 6 skokova i asistencija u pobedi "Džezera" u Tardžet Centru.

Celtics Bulls Basketball

Za razliku od Marka, Pau Gasol je imao sjajno veče protiv Bostona. Stariji od braće je na leđima nosio Bulse do pobede u produžetku protiv Bostona. Ubacio je 29 poena, imao 16 skokova. Mirotić je počeo meč, završio sa 10 poena i 8 skokova. Ponovo se ispromašivao Derik Rouz, ali to njegov tim nije koštalo pobede. Inače, Čikago je šutirao 37% noćas i preživeo, najviše zahvaljujući tome što su Seltiksi prodali 22 lopte.

Šarlot je prekinuo niz od pet poraza u Orlandu. Kemba Voker je ubacio 30 poena, na drugoj strani Vučević 20 uz 10 skokova. Ovoga puta, Hornetsi nisu dozvolili preokret kao u novembru kada se Orlando vratio iz minusa od 23 poena i dobio meč. U drugoj četvrtini je Šarlot ubacio 30 poena, Medžik samo 9, na poluvremenu je bilo +23 za goste iz Severne Karoline pa je tada meč i bio rešen.

Rezultati:

Orlando - Šarlot 90:98
San Antonio - Vašington 101:92
Čikago - Boston 109:104 pr.
Minesota - Juta 89:101
Hjuston - Majami 115:79
Denver - Memfis 114:85
Klipersi - Filadelfija 127:91
Portland - Atlanta 107:115

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke