Lukić nakon incidenta: "Igrači su se poneli zaštitnički"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.01.2015.
13:13
Izvor: Sportske.net

Utakmicu prvog kola Last 32 faze Evrokupa u SC "Morača" obeležio je incident koji bi mogao da izazove rigorozne sankcije za sve vinovnike. Treneri dva tima složili su se u oceni da su igrači Banvita reagovali zaštitnički i da do čitavog incidenta nije sme

vijesti.me
vijesti.me

Povezane vesti

Prvo kolo Last 32 faze takmičenja Evrokupa u grupi "H" obeležio je incident u Sporskom centru "Morača" koji bi KK Budućnost i igrače Banvita mogao skupo da košta.

U završnici susreta navijač Budućnosti je utrčao na teren i nasrnuo na košarkaša Banvita Samija Mehiju i time izazvao totalnu pometnju u kojoj je na kraju izvukao najdeblji kraj.

Prvo je Erl Roulend patosirao huligana a onda mu je pri napuštanju terena i Sami Mehija uzvratio. Sportistima u datim situacijama nije dozvoljeno da reaguju napasnički pa nema sumnje da će Mehija i Roulend biti kažnjeni zbog svog ponašanja iako trener Zoran Lukić veruje da su se ponašali zaštitnički.

"Ne znam čime smo isprovocirali ovo, desilo se to što se desilo i to će se pamtiti. Nije lepo ni za koga to što se desilo, a hvala Bojanu Subotiću i Ivanu Pauniću, koji su utrčali i smirili situaciju. Ne opravdavam to što se desilo, ali su Mehija i Roulend, verovatno, zaštitnički reagovali prema svojim saigračima, koji su napadnuti s leđa" rekao je Lukić.

Posle svega treba očekivati i drakonsku kaznu za KK Budućnost koji je u prošlosti već bio kažnjavan zbog ispada navijača.

"Protivnički igrači su reagovali impulsivno, branili su saigrače. To je privatna stvar, neko reaguje na taj način, neko ne. Niko ne voli ovakve stvari, a klub će najviše ispaštati, posebno finansijski. Prošle godine smo zbog petardi protiv PAOK-a morali da platimo 15.000 evra i igrali smo tri meča pred praznim tribinama" istakao je trener domaćih Igor Jovović.

Meč je završen pobedom Banvita rezultatom 74:68 a ostaje nam da vidimo kako će Uleb kazniti Budućnost i košarkaše koji su učestvovali u incidentu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke