Luka Mitrović: "Vratiću se tek kada se potpuno oporavim"

Autor: Beta Beta
petak 19.02.2016.
18:16
Izvor: Beta

Kapiten Crvene zvezde Telekom rekao je danas da još ne zna kada će se vratiti na teren posle povrede, kao i to da će sačekati da bude potpuno spreman jer samo tako može da pomogne ekipi.

Beta/SašaĐorđević/Ds
Beta/SašaĐorđević/Ds

Povezane vesti

Luka Mitrović nije igrao još od sredine oktobra prošle godine, kada je povredio koleno na utakmici sa Olimpijom u Jadranskoj ligi.

"Jedino je sigurno da se neću nespreman vratiti u ekipu, takav nisam potreban, niti imam neku korist od toga. Priključiću se kada budem bio potpuno spreman"
, rekao je Mitrović novinarima tokom druženja sa navijačima u Zvezdinoj prodavnici u Nišu.

On je naveo da je počeo sa ozbiljnim treninzima, ali da je teško prognozirati kada će trenirati sa ekipom.

"U ozbiljnom sam trenažnom procesu. Još treniram van ekipe, ali to mnogo bolje izgleda nego pre par nedelja. Izuzetno sam zadovoljan kako sve to napreduje",
dodao je kapiten crveno-belih.

Mitrović, koji je sa ekipom doputovao u Niš na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, izjavio je da mu je izuzetno drago što je ponovo u tom gradu.

"Ljubitelji košarke u tom gradu su željni dobre košarke i drago mi je što imaju priliku da je gledaju i van Beograda. Drago mi je što se ovakva takmičenja održavaju u ovakvim mestima"  naveo je on.

Kako je rekao, Zvezda je uz probleme sa povredama došla na taj turnir, ali da je ekipa puna optimizma i daće sve od sebe da četvrti put zaredom osvoji Kup.

Luka Mitrović je istakao da ne sumnja da su sve ekipe "silno motivisane" da osvoje trofej Kupa Radivoja Koraća i da ga se neće tako lako odreći.

"Naši rezultati daju ljudima za pravo da nas proglase za favorite i svesno preuzimamo tu ulogu. Pokazali smo da umemo s tim da se nosimo. Ali, koliko god neki drugi prebacivali tu loptu na našu stranu, čisto sumnjam da bi se lako odrekli ovog trofeja"
, rekao je Mitrović.

Zvezda će večeras od 21.00 igrati protiv Smedereva u četvrtfinalu Kupa, a ako pobedi u polufinalu će se sastati sa "večitim" rivalom Partizanom.

Crveno-beli će, nakon učešća u Kupu Radivoja Koraća, igrati protiv Efesa u Evroligi, a ta utakmica će se u petak, 26. februara igrati u Vršcu, zbog zauzetosti beogradskih hala Pionir i Arena.

Mitrović je u Vršcu, igrajući za Hemofarm, počeo profesionalnu karijeru.

"To će biti jedna od utakmica za koju će mi biti najžalije što ću propustiti. Nije bilo ni ranije u planu da budem spreman za taj susret", rekao je Zvezdin kapiten.

Utakmica između Zvezde i Efesa igraće se sledećeg petka od 20.00 u hali Milenijum.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Sunday, 21.02.2016
18:07

Toliko sam ga cenio ali onakav ispad a pri tom nije kročio na parket...ono je toliko prostački da nemam reči.