Luka Mitrović - Šampionska poruka za rastanak od Zvezde

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.06.2017.
09:18
Izvor: Sportske.net

Posle Čarlsa Dženkinsa, Crvena zvezda mts je juče ostala i bek kapitena Luke Mitrovića.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Kako je sinoć i zvanično saopšteno, Luka Mitrović prelazi u nemački Bamberg, sa kojim je potpisao ugovor na dve godine.

Zvezda će na ime obeštećenja dobiti 220.000 evra, a posle obavljenog posla, dojučerašnji kapiten se oglasio porukom na Tviteru.

''Ponosan sam što sam bio deo verovatno najuspešnijeg perioda Zvezdine košarkaške istorije!'',
napisao je Mitrović.

On Crvenu zvezdu napušta posle pet godina, koliko je nastupao u crveno-belom dresu.

U tom periodu, on je sa crveno-belima osvojio po tri titule u Jadranskoj ligi i Superligi Srbije, kao i četiri trofeja Kupa Radivoja Koraća.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 29.06.2017
11:10

Luka je neko ko je imao dve jako gadne povrede, obe noge je opasno povredio, odsustvovao dugo sa terena. Bio je to veliki talenat, borio se svim srcem za svoju Zvezdu, to niko ne moze da spori... Odigrao odlicno citavu sezonu 2014/15, bio uz Kalinica najkonstantniji u statistickim kolonama tada, sam je nosio svoju poziciju, pivotirao odlicno, kontrolisao skok, razigravao ka spoljnim igracima... jedini je igrac jos od doba Gurovica, koji je smestio nekom Evroligasu ili jacem EC timu, 30 ili vise poena (Dzenkins utrpao Budivelniku 29) Predstavlja jednog od najtrofejnijih igraca u istoriji Zvezde, licno sam zeleo da ostane jos dugo, da podigne jos 20 narednih trofeja, jer je odlican izbor bar za bekap opciju, jeftin pre svega, a nase je dete prakticno i Zvezdas od malena po porodicnoj tradiciji. Hvala mu za sve, bio je pravo osvezenje nakon raznih da te Bog sacuva igraca na krilnom centru, i da ga nisu sasekle povrede sad bi bio legitimni reprezentativac, ne bi imali na toj poziciji u repci problema kao sad. Deo je jednog od 3 najdominatnija perioda u istoriji naseg kluba, gde je prvi pocetak kosarke na ovim prostorima, drugi period pocetkom 70-ih, kada se igralo polufinale EL, osvojen EC (kup pobednika tada), dominiralo se godinama, i treci i sadasnji, ovaj period moderne kosarke, gde strasno dominiramo, pretezno zahvaljujuci ovakvim igracima, koji znaju za ciji grb i dres ginu. Hvala Mitru za sve kod nas, i neka se oproba u drugim klubovima, neka zaradi, zasluzio je. Hvala mu je sto je ispostovao odredjene dogovore i doneo nama zaradu na kraju, neka ga sreca prati..

avatar
Жан Пол Белмондо
Friday, 30.06.2017
01:06

Свака част на тексту .Има још истомишљеника твог текста .