Luka Mitrović pred revanš: ''Oni se spremaju više od sedam dana, a mi...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.03.2017.
16:32
Izvor: Sportske.net, aba-liga.com

Nema odmora za košarkaše Crvene zvezde, ali bi pobedom u narednoj utakmici sebi donekle olakšali ionako pretežak raspored mečeva.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Crvena zvezda mts u utorak od 20 časova igra revanš meč polufinala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti i u slučaju novog trijumfa postaće prvi finalista ovog takmičenja u tekućoj sezoni.

Ali, od prethodnog susreta u Beogradu, Zvezda je odigrala dve teške evroligaške utakmice, obe je izgubila, pa kapiten crveno-belih Luka Mitrović u intervjuu za sajt ABA lige ukazuje i na taj iscrpljujući ritam utakmica.

"Ispunili smo prvi cilj, ostvarili smo pobedu u prvom meču što nam je bilo izuzetno važno za početak plej-ofa. Mi smo od tog prošlog susreta odigrali 2 evroligaška meča, dok su oni imali više od 7 dana da se spreme za narednu utakmicu i sigurno će je dočekati spremni i motivisani da vrate seriju u Beograd. Naš cilj je jasan, želimo da odigramo dobar meč, zabeležimo pobedu i sebi bar malo olakšamo raspored'', objašnjava Mitrović.

Ipak, sve to nije ništa novo za Zvezdine košarkaše, koji su tokom čitave sezone, sa kraćim predasima u ''paklenom ritmu'', pa Mitrović veruje da će njegov tim i ovoga puta uspešno odgovoriti izazovu.

O Podgoričanima ima reči hvale, ali je svestan i njihovih mana, koje će Zvezda pokušati da iskoristi i već u ''Morači'' reši pitanje plasmana u finale plej-ofa.

"Mečevi u Podgorici su uvek bili neizvesni. Ako se ne varam pretprošle sezone smo prvi put tamo slavili nakon dosta godina. Možda je ta pobeda u Podgorici koju smo ostvarili ove sezone bila prijatno iznenađenje za nas. Naročito što smo tada takođe imali tešku evroligašku utakmicu samo par dana ranije. Oni su ekipa koja je izuzetno iskusna, kvalitetna...

Možda nemaju defanzivni potencijal koji su imali prethodnih nekoliko godina i koji im je bio dosta jako oružje, ali zato su sada izuzetno napadački orijentisana ekipa i ukoliko nametnu svoj ritam sa dosta poena i dosta poseda mogu svakome da naprave veliki problem.

Naša filozofija i cilj je da utakmicu uvedemo u naš ritam, baš kao što smo to učinili i prošli put kada smo igrali u Podgorici. Ipak, siguran da nas sada čeka mnogo teži posao, pošto oni trenutno izgledaju mnogo bolje nego što su tada izgledali. Daleko od toga da očekujemo laganu utakmicu, ali se svi nadamo pozitivnom ishodu'',
poručio je Mitrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Monday, 27.03.2017
13:02

Ma da bre...oni se odmaraju tri meseca a vi ginete ...ne kukaj jer Voli neče da dozVoli da vi ne odete u finale lagano.