Luka Mitrović: ''Hoćemo pravu uvertiru za Partizan''

Autor: Beta Beta
subota 28.03.2015.
13:59
Izvor: Beta

Posle poraza od Albe u Berlinu, košarkaši Crvene zvezde Telekom su okrenuti startu Superlige Srbije i derbiju sa Mega Leksom. Kapiten Mitrović upozorava na kvalitet rivala i naglašava važnost pobede.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je danas da ekipa takmičenje u Superligi Srbije želi da "otvori pobedom" i dodao da očekuje neizvestan duel sa Mega Leksom u prvom kolu.

"Motivisani i koncentrisani dočekujemo meč sa Megom. Ovaj susret će ujedno biti teži i specifičan, jer će se igrati pred praznim trbinama... Nismo navikli na to, ali nije nam ni strano, jer smo ove sezone igrali protiv Laboral Kuće i Levskog pred praznim tribinama", rekao je Mitrović novinarima u Hali Pionir.

Takmičenje u Superligi Srbije počinje danas, a Crvena zvezda će u prvom kolu sutra igrati protiv Mega Leksa.

"Znamo koliko uvodni mečevi u takmičenju na prvi pogled možda i ne pokazuju značaj, ali oni mnogo znače u nekoj kasnijoj borbi za što bolju poziciju pred plej-of. Znamo da svaki 'kiks' na domaćem terenu, protiv ovakvog protivnika, može da dovede da kasnije nemate prednost domaćeg terena", kazao je Mitrović.

On je ocenio da Mega Leks ove sezone u Superligi Srbije ima velike ambicije.

"Mega u Superligu ulazi ambiciozno. Pojačali su se u odnosnu na naš poslednji meč sa dva nova igrača, što jasno pokazuje ambiciju za nešto više od pukog učešća u polufinalu", kazao je kapiten crveno-belih.

Mitrović je kazao da Zvezda mora da bude disciplinovana u susretu s Megom i da zaustavi "dobru tranziciju" rivala.

"Dobro je poznato da protiv Mege igramo neizvesne mečeve, a takav će i ovaj verovatno biti. Moraćemo da se pomučimo, da zaustavimo njihovu igru u tranziciji, koja je najveća opasnost po nas. Nadam se da ćemo na pravi način otvoriti takmičenje i napraviti dobru uvertiru pred polufinale Jadranske lige", rekao je Mitrović.

Na meču protiv Mega Leksa zbog povrede neće nastupiti Branko Lazić, dok su pod znakom pitanja Marko Tejić i Markus Vilijams.

Utakmica prvog kola Superlige Srbije izmedju Crvene zvezde i Mega Leksa igraće se sutra od 19.00 u Hali Pionir bez prisustva gledalaca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke