Luka i Bogdan u društvu odabranih!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 14.04.2015.
14:46
Izvor: Sportske.net

Nagrada koja se dodeljuje najperspektivnijem košarkašu Evrolige poznata po imenu "Zvezda u usponu" mogla bi da pripadne i srpskom košarkašu.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Od 2005. godine Evroliga dodeljuje nagradu za najboljeg mladog igrača, tzv. nagradu po imenu "Zvezda u usponu", a i ove sezone bi moglo da se desi da tu nagradu dobije jedan od srpskih košarkaša.

Srbija je do sada imala dvojicu košarkaša koji su osvajali ovu nagradu, to su Novica Veličković 2009. godine i Bogdan Bogdanović prošle godine, obojica, naravno, sa Partizanom.

Ovoga puta u društvu momaka koji su rođeni do 1. jula 1992. godine našli su se Luka Mitrović i prošlogodišnji osvajač, Bogdan Bogdanović, sada član Fenerbahčea.

Treneri evroligaških ekipa će dati sud ko će ove sezone poneti ovu laskavu titulu, a u konkurenciji je 15 košarkaša.

Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Luka Mitrović (Crvena zvezda Telekom), Aleks Abrines i Mario Hezonja (Barselona), Dario Šarić, Furkan Korkmaz i Čedi Osman (Anadolu Efes), Dimitrios Agravanis (Olimpijakos), Davis Bertans (Laboral Kuća), Alesandro Đentile Armani), Arturas Gudaitis i Lukas Lekavičijus (Žalgiris), Giljem Vives (Valensija), Leo Vesterman (Limož) i Arnas Butkevičijus (Neptunas).

Pored ovoga, čitaoci evroliginog sajta mogu glasati i za petorku sezone gde će izabrati i najboljeg igrača.

Na toj listi trenutno vodi Bobi Marjanović, slede ga Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Vasilis Spanulis i Nikola Kalinić.

U ovom glasanju možete glasati za bilo kog učesnika Evrolige.

Za pet najboljih igrača možete glasati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke