Ludo veče za Jokića, novi tripl dabl, najbolji Evropljanin ikada i tuga na kraju!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 01.04.2017.
08:39
Izvor: Sportske.net

Ne može sam, upisao se u istoriju, ali Denver je realno sada daleko od plej ofa. Golden Stejt blizu top pozicije, Vestbruk na dva koraka od Oskara Robertsona. Kazinsova osveta, Bostonova muka, svi kandidati za osmo mesto na Istoku izgubili. Bobiju ni mrvi

Beta/AP Photo/R Brent Smith
Beta/AP Photo/R Brent Smith

Povezane vesti

Nije pomoglo. Nikola Jokić je napravio novi tripl-dabl, ubacio je 26 poena, imao 13 skokova i 10 asistencija, ali je plej-of sada već daleko. Nagetsi su pali u Severnoj Karolini, nemoćni da odgovore na rafal trojki Hornetsa. Šarlot je pogodio 17, Kemba Voker je ubacio 31 poen, ali je klupa predvođenja Kaminskim i Belinelijem odradila najveći posao. Njihov doprinos je bio 50 poena, naspram 19 Denverovih rezervista.

"Pogodili su sve, nije bilo pomoći", prokomentarisao je razočarani Jokić, čiji Nagetsi sada kasne dve pobede za Portlandom na osmom mestu. Nije naravno sve izgubljeno, ali biće veoma teško da se dokopaju osmog mesta.

Sledeća stanica je još teža, Majami u nedelju, Hit se takođe bori za plej of.

Recimo i to da je Nikoli ovo šesti tripl-dabl u sezoni, još dva mu nedostaje da stigne Vlade Divca, a postao je i Evropljanin koji je u jednoj sezoni postigao najviše tripl dablova u istoriji košarke. U stvari odnosi se ne samo na Evropljane već na sve igrače koji nisu rođeni u SAD.



Golden Stejt je nastavio da preslišava najbliže pratioce. Savladali su Hjuston drugi put za nekoliko dana i sve su bliže prvom mestu. Stef Kari je ubacio 24 poena, u meču u kome su oba tima imala slabe procente, ali pamti se jedini pobeda lidera.

Odlučila je poslednja četvrtina u kojoj su Roketsi svedeni na 13 poena. Harden je odigrao očajnu utakmicu, šut ga nije služio, napravio je i šest grešaka.

Juta je učvrstila četvrto mesto pobedom protiv Vašingtona, Hejvard odličan sa 19 poena, Gobert je nastavio sa odličnim partijama, vidi se da je tim sazreo. Prošle godine gubili su tesne mečeve, sada dobijaju. Okrenuli su poslednjih pet minuta, serija 11:4 je presudila Vizardsima koje je vodio Bredli Bil sa 27 poena, Vol je ubacio 16.

Memfis je dobio Dalas, Majk Konli čuva "Grizlije" na sedmoj poziciji, dao je 28 poena i ponovo nadoknadio izostanak Marka Gasola. Ovom pobedom je Memfis i definitivno u plej-ofu, sedmi put u nizu. Sa druge strane sada je i definitivno, Dalas će prvi put od početka veka propustiti doigravanje.

Sparsi su slavili u Oklahomi, iako je Rasel Vestbruk napravio novi tripl-dabl, 32 poena, 15 skokova, 12 asistencija. Ipak, pobeda je otišla u Teksas, iako su gosti bili u minusu -21. Naučili su lekciju protiv Voriorsa kada su ispustili istu takvu prednost pre par večeri. Vestbruk je sve bliže Oskaru Robertsonu i rekordu iz 1961. Napravio je 39 tripl-dablova, nedostaje mu još dva.

Milvoki je otpisao Detroit, Janis Antetokumpoi je ubacio 28 poena, imao 14 skokova i 9 asistencija, odlučio je produžetak. Kris Midlton je iz dva pokušaja pogodio trojku koja je rešila pitanje pobednika. Baksi su se inače vratili sa -10 u finišu i nastavili sjajnu seriju. Bobi Marjanović nije igrao za Pistonse.

Bolan poraz za Majami, Niksi bez nekog većeg motiva su slavili na Floridi, Porzingis je ubacio 22 poena, na drugoj strani Vajtsajd 17 poena, 16 skokova, Dragić je bio najefikasniji u svom timu sa 22. Kao da su potcenili Njujork koji je bio bez Entonija i Rouza. Dobre vesti za njih su stigle sa ostalih terena, i dalje su sedmi, jer je Indijana izgubila u Torontu. Ali, sada je Čikago u igri, jer imaju samo pola pobede manje.

U meču bez značaja, Kazins nije propustio priliku da se osveti Kingsima i Divcu, ubacio im je 37 poena, imao 13 skokova, dao pet trojki. Nije bilo loših emocija prema doskorašnjim saigračima, ali i nekim članovima stručnog štaba koji su ga pozdravili posle meča.

Klivlend nije propustio penal protiv Filadelfije, Lebron je ubacio 34 poena, pa je šampion završio loši mart mesec pobedom. Šarić je ubacio samo 8 poena za Sikserse, odličan je bio bivši košarkaš Mege, Luvavu koji je počeo meč i na kraju ubacio 19 poena.

Boston se propisno namučio protiv Orlanda, Tomas je brojao do 35, nekoliko puta favorit je bio u dvocifrenom minusu. Ipak na kraju su dobrom partijom u drugom poluvremenu okrenuli rezultat i zadržali tanku prednost od pola pobede nad Kavsima.

Vučević loš, 8 poena, 7 skokova, propisno se ispromašivao.

Kako rekosmo, Indijana je poražena u Torontu, predali su se pred sjajnim DeRozanom koji je ubacio 40 poena. Ostali su na deobi poslednje plej of pozicije na Istoku, ali loša vest za Pejserse je što sutra gostuju u Ohaju protiv Klivlenda.

Rezultati:

Golden Stejt - Hjuston 107:98
Juta - Vašington 95:88
Memfis - Dalas 99:90
Oklahoma - San Antonio 95:100
Milvoki - Detroit 108:105 pr.
Majami - Njujork 94:98
Nju Orleans - Sakramento 117:89
Klivlend - Filadelfija 122:105
Boston - Orlando 117:116
Šarlot - Denver 122:114
Toronto - Indijana 111:100

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Saturday, 01.04.2017
09:37

Iako ga zaista cenim i volim Bobi ne treba dobiti poziv u repku i kraj