''Ludilo'' u Valensiji, Real vratio ''brejk''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.06.2015.
23:30
Izvor: Sportske.net

Madridski Real stigao na korak od plasmana u finale španskog plej-ofa. Valensija bila na pragu novog trijumfa, ali je poklekla u finišu, što je Real iskoristio i u produžetku izborio pobedu!

Twitter, Liga Endesa
Twitter, Liga Endesa

Povezane vesti

Ekipa naših Nemanje Nedovića i Vladimira Lučića i večeras je pružila sjajan otpor prvaku Evrope, bila je na pragu pobede i vođstva od 2-1 u polufinalnoj seriji, ali se na kraju sve okrenulo u korist Madriđana.

Posle 45 minuta divovske borbe, kraljevski klub je slavio sa 103-100 (88-88 u regularnom toku meča) i sada se on nalazi na pragu plasmana u finale plej-ofa.

Madriđani su bolje ušli u večerašnji meč, dobili prvu četvrtinu sa 26-18, ali je Valensija, uz podršku domaćih navijača, uspela da u drugih deset minuta uhvati priključak, pređe u vođstvo, koje je u nastavku i uvećala.

Šest poena prednosti imala je Valensija na ulasku u poslednju četvrtinu, vođstvo je održavala do samog finiša, ali je Real ipak uspeo da izbori produžetak - 88:88!

A u dodatnih pet minuta, gosti su sticali blagu prednost, Valensija je stizala, a tačku je u poslednjim sekundama stavio Serhio Ljulj, trojkom za konačnih 103-100.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Felipe Rejes sa 21 poenom, dok je Rudi Fernandez upisao 20.

Kod domaćina odličan Harangodi sa 21 poenom i osam skokova, a pratili su ga Vives sa 17 i Dubljević sa 13 poena.

Vladimir Lučić je za 20 minuta u igri upisao osam poena i tri skoka, a Nemanja Nedović je na terenu proveo 22 minuta, uz učinak od po pet poena i pet asistencija.

Četvrti meč na programu je za dva dana, Valensija će ponovo biti domaćin, a Real će imati prvu ''meč loptu'' za plasman u finale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke