"Ludi Srbin" čuva rekord Bulsa

Autor: Nikola Miloradović
petak 08.04.2016.
23:49
Izvor: Sportske.net

Trener San Antonio Sparsa izjavio je danas za američke medije da ne namerava da odmara igrače ni u nedelju kada se njegov tim bude ponovo sastao sa Voriorsima.

BETA/AP Photo/Darren Abate
BETA/AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Neverovatna sezona je iza neverovatnih Golden Stejt Voriorsa!

Trenutni "skor" ove ekipe od 69 pobeda i 9 poraza drugi je najbolji u istorji NBA lige, od spajanja NBA i ABA,  ali momci Stiva Kera ne nameravaju da stanu. Želja je rekord Džordanovih Bulsa iz sezone 1995/96, kada su momci iz Čikaga ostvarili čak 72 trijumfa za 82 susreta tokom regularnom dela sezone.

Ipak, na put bi mogao da im stane niko drugi no veliki Greg Popovič.

Naime, sinoć su se sastali prvi i drugi sa zapada, a pobedu su po drugi put ove sezone odneli Stef Kari, Tompson, Grin, Barns i ostali momci tima iz Ouklenda.

Vodio je Golden Stejt čitavog meča, vidno motivisan da pobedom priđe korak bliže rekordu Čikagu Bulsa ali je "ludi Srbin" na teren izveo najbolje pojedince, jasno im stavivši do znanja da im željeni podvig neće tek tako "pasti u ruke".

U intervjuu za američke medije, trener srpskog porekla izjavio je da ne namerava, ni u meču koji ova dva tima očekuje u nedelju, da odmara igrače već da će punom snagom napasti Voriorse, iako njima ta utakmica nema nikakav takmičarski značaj, s obzirom na već osiguranu drugu poziciju na zapadu pred doigravanje.

"Morate da igrate par utakmica u nizu. Ne možete stalno da odmarate igrače, pa da ih terate da igraju, pa da ih odmarate i tako u krug. To je previše isprekidano. Iz tog razloga svi su igrali u Juti i svi su igrali sinoć kako bi cela ekipa ušla u ritam", izjavio je legendarni trener Sparsa.

Popovič je ipak rekao da će u petak veče odmoriti nekoliko igrača ali da očekuje da će njegovi najbolji pojedinci izaći na megdean akutelnom šampionu u nedelju.

"Ne želimo da odmaramo dve utakmice zaredom pred plej-of. To nema previše smisla", dodao je Popovič.

U četiri preostala susreta Golden Stejt ne sme sebi da dozvoli nijedan poraz ukoliko želi da prestigne rekord Bulsa. Pored meča sa San Antonijom, Voriorse čeka i gostovanje "ispovređivanim" Grizlisama u subotu, onda ponovo meč sa ekipom iz Memfisa samo ovoga puta u "Ouklend areni".

Da li će Stef Kari biti predvodnik ekipe iz Ouklenda u jš jednom obaranju rekroda, saznaćemo možda već u nedelju kada će snage odmeriti sa jednim od najvećih konkurenata u "borbi za prsten" ove sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke