Luda noć, Džordan i Dramond vežbali slobodna bacanja!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 01.12.2015.
09:13
Izvor: Sportske.net

Taktika rivala se nije isplatila, ali su se dvojica grmalja obrukala sa penala. Jokić solidan, Nagetsi bespomoćni. Juta pokazala zube, ne vredi, šampion je prejak. Gasol vodio Čikago do derbi pobede...

BETA/AP Photo/Danny Moloshok
BETA/AP Photo/Danny Moloshok

Povezane vesti

Denver je sam sebe pobedio, napravili su 24 greške u Milvokiju, sedmi poraz se nije mogao izbeći. Nikola Jokić opet starter, ubacio je 8 poena, imao 6 skokova i 2 blokade, ali su Nagetsi bili daleko od prekida crne serije.

Baksi su odigrali defanzivno mnogo bolje nego u prethodnim mečevima, Majkla Karter Vilijams koji je izgubio mesto u startnoj postavi je ubacio 12 poena, imao 6 skokova i 9 asistencija.

Mavericks Kings Basketball

Bugi Kazins se vratio u loš čas po Dalas. "Zver" je ubacila 31 poen, ovo je njegova prva utakmica posle tri meča pauze zbog bolova u leđima. Kingsi bez sjajnog centra ne mogu da pobede nikoga, ali sa njim u timu imaju pozitivan rezultat. Rondo je protiv bivšeg kluba u kome se kratko zadržao ubacio 21 poen, loše je izvodio slobodna bacanja, ali se nije odrazilo na rezultat.

Nije bilo lako, ali do 19. pobede na startu sezone stigao je Golden Stejt. Kao što se i očekivalo, solidna Juta je mučila šampiona, ali je klasa presudila.

Warriors Jazz Basketball

Kari je ubacio 26 poena, pokazalo se da "Ratnici" imaju širok izbor oružja, odigrali su žestoko odbranu kada je bilo potrebno, Klej Tompson je dodao 20, u završnici je ekipa odigrala odlično. Kari je pogodio ključnu trojku, i iako je Hud uzvratio, gosti su odbranili poslednji napad, na kraju je i Hejvard pokušao sa pola, ali je pobeda otišla u Kaliforniju.

Pau Gasol je bio najzaslužniji za pobedu Čikaga u derbiju protiv Sparsa. Španac je sa 18 poena i 13 skokova prekinuo seriju Teksašana u čijim redovima Bobi Marjanović nije dobio šansu.

Spurs Bulls Basketball

Gasol stariji je u finišu blokirao Oldridža, onda pogodio bacanje, da bi posle promašaja Đinobilija Batler dotukao San Antonio. Imali su gosti još jednu šansu, ali su Parker i Leonard promašili trojku za produžetak. Na Parkeru je odličnu odbranu odigrao Derek Rouz.

Portland je pokušao da stigne prednost Klipersa oprobanom taktikom, namerno su faulirali DeAndre Džordana. On je otišao na liniju penala čak 9 puta u poslednja četiri minuta, ali to nije pomoglo Blejzersima. Meč je završio sa 18 poena i neverovatnim šutom sa penala 12 od 34. Ali, ako ne ume da šutira bacanja, ume da skače, uhvatio je 24 lopte.

Posao ekipi iz Oregona je bio otežan kada je meč krajem treće četvrtine napustio Lilard koji je izgleda pokvario stomak.

Atlanta je preživela Vestbrukova 34 poena i slavila protiv Oklahome. Izgledalo je da im pobeda curi kroz prste kada je na scenu stupio Tig. Plej Houksa je ubacio 25 poena, odgovorio na izazov Vestbruka koji je u poslednjoj četvrtini ubacio 17. Kent Bazmor je odigrao sjajnu odbranu u poslednjim trenucima, a Tander je "prodao" nekoliko lopti kada se odlučivalo, na kraju prvi poraz za Oklahomu u pet mečeva.

Rockets Pistons Basketball

Redži Džekson je bio ključna figura u pobedi Detroita nad Hjustonom, ubacio je 31 poen. Pistonsi su preživeli promašenih 19 bacanja, pre svega zahvaljujući dobrom šutu iz igre, 52,9%.

I Roketsi su probali da profitiraju serijom faula na Dramondu koji je očajan izvođač, najbolji skakač lige ih je izveo 18, ubacio samo 4!

Dakle, on i Džordan su noćas ukupno šutirali 52 bacanja, pogodili su, ni trećinu, 16!

Boston je napravio iznenađenje na Floridi i pored 30 poena Dvejna Vejda odneli su pobedu iz Majamija. Kao da je na teren izašao drugi tim u odnosu na poraz u obližnjem Orlandu. Čak šestorica Seltiksa bila su dvocifrena, Ejvori Bredli je ubacio 25 poena, kod Majamija Dragić 9, uz 4 skoka i 3 asistencije.

Rezultati:

Milvoki - Denver 92:74
Atlanta - Oklahoma 106:100
Čikago - San Antonio 92:89
Majami - Boston 95:105
Detroit - Hjuston 116:105
Juta - Golden Stejt 103:106
Sakramento - Dalas 112:98
Klipersi - Portland 102:87

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke