Luda noć, Dramond sa svog koša, Grin u svoj koš, buđenje srpskog "Profesora"!

Autor: Beta Beta
utorak 09.02.2016.
09:25
Izvor: Beta

Bilo je svega, Dramondov koš će se prepričavati, Džo Džonson rastužio Jokića, konačno malo pravog Bjelice. Kobi i Pol Džordž odigrali meč za pamćenje, autokoš Džefa Grina na neki način odlučio meč u Memfisu...

BETA/AP Photo/Mark J. Terrill
BETA/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Denver je u gostima izgubio 105:104 od jednog od najslabijih timova u ligi, Bruklina i to košem Džoa Džonsona uz zvuk sirene. Nagetsi su tako ostali 11. na Zapadu, sa 21 pobedom, četiri manje od Jute i pet manje od Portlanda, sa kojima se bore za plej-of.

Jokić je utakmicu počeo u prvom timu, odigrao je ukupno 14 minuta, ali je postigao samo dva poena uz tri skoka, pošto je iz igre šutirao 1/5. Najefikasniji u Denveru bio je Danilo Galinari sa 24 poena, dok je Kenet Farid postigao 22.

Bruklinu je ovo bila tek 14. pobeda i ostao je na pretposlednjem mestu Istoka. Najefikasniji u trijumfu bili su Tadeus Jang sa 20 i Markel Braun sa 19 poena.



Nju Orleans je prekinuo seriju od četiri vezana poraza lakom pobedom u gostima nad Minesotom, 116:102. Entoni Dejvis i Džru Holidej postigli su po 27 poena, dok je Dejvis zabeležio još i osam skokova, a Holidej devet asistencija i pet skokova.

Minesoti je ovako prekinuta mini-serija od dve vezane pobede. Karl-Entoni Tauns predvodio je tim sa 19 poena i 12 skokova u utakmici u kojoj je njegov tim gubio i do 28 razlike i nije imao šanse da pobedi.

Bjelica je proveo 12 minuta na parketu i za to vreme je postigao 10 poena i četiri skoka, uz šut iz igre 5/6.

Indijanapolis se oprostio od Kobija Brajanta, koji je zamalo doveo svoje Lejkerse do holivudske završnice, ali je Pol Džordž sprečio iznenadjenje za pobedu Indijane 89:87. Domaća publika skandirala je bučno asu Lejkersa koji će na kraju sezone otići u penziju, a atmosfera je bila kao da su Lejkersi domaćini.

Brajant je bio najefikasniji u svom timu sa 19 poena, a u finišu je vezao tri trojke i doneo vodjstvo svom timu od 82:79 dva i po minuta pre kraja, samo da bi Džordž postigao šest vezanih poena i tako poveo Pejserse do trijumfa u završnici.

"Završiti utakmicu ulazom i polaganjem dok me on čuva...ovo je bila epska završnica i vrlo posebna. Srećan sam što smo ovo dobili",
rekao je Džordž, koji je postigao 21 poen i uhvatio osam skokova.
 
Klivlend je kod kuće lako pobedio Sakramento 120:100, a lider Kavalirsa Lebron Džejms ostvario je svoj prvi "tripl-dabl" u sezoni i 40. u karijeri. On je do učinka od 21 poena, 10 asistencija i 10 skokova došao za tri četvrtine utakmice u Klivlendu, a u četvrtoj četvrtini nije ni ulazio u igru zbog velikog vodjstva.

"Nisam ni znao dok nisam seo na klupu i pogledao na semafor. Konačno sam prešao i tu prepreku, a to što sam to uradio za tri četvrtine je još impresivnije. To mi je dozvolilo da se malo odmorim", rekao je Džejms posle meča.

Kajri Irving je izjednačio lični rekord sezone sa 32 poena, uz 12 asistencija. Kevin Lav se vratio posle propuštene utakmice i postigao je 11 poena, čime je prešao cifru od 9.000 poena u karijeri.

Rudi Gej i Omri Kaspi postigli su po 16 poena za Sakramento, dok je Režon Rondo završio meč sa sedam poena, osam skokova i 16 asistencija.

Sakramentu je ovo bio četvrti uzastopni poraz, a američki elektronski mediji preneli su posle meča nezvanične informacije da će klub u narednim danima otpustiti trenera Džordža Karla. Kingsi u sredu igraju protiv najgoreg tima lige Filadelfije, a onda sledi pauza za Ol-star.

Šarlot se ponovo vratio pobedama nakon povratka nekolicine povredjenih igrača i sada opet ide ka plej-ofu Istoka. Hornetsi su kod kuće večeras pobedili Čikago sa 108:91, predvodjeni Kembom Vokerom, koji je postigao 30 poena u meču u kome je njegov tim vodio od početka do kraja.

Šarlot sada ima 25 pobeda i 25 poraza i prvi put posle 4. januara ima učinak od 50 odsto. Nakon toga je izgubio sedam uzastopnih utakmica i devet od 10, ali je sada došao do četvrte pobede u poslednjih pet utakmica.

"Povratak na 50 odsto pre Ol star pauze pokazuje gde se nalazimo kao tim. Imali smo mnogo povreda i sličnih problema, ali su se momci borili i nikada se nismo predavali. Prošli smo kroz mnogo toga i blizu smo cilja", rekao je Nikola Batum, koji je utakmicu završio sa 19 poena i 13 skokova.

Pau Gasol postigao je 22 poena, 10 skokova i sedam asistencija za Čikago.

Toronto je preokretom stigao do pobede protiv Detroita u derbiju severa. Kada je Dramond iz svog reketa pogodio protivnički koš sa zvukom sirene u trećoj četvrtini, Pistonsi su bili na +5. Ali, u poslednjoj četvrtini Lovri sa 25 poena i Terens Ros sa 18 su bili ključ za seriju 11:2 posle koje se Kanađani nisu više osvrtali. Inače, Toronto je dobio 14 od 15 mečeva, u sredu pred Ol-Star su u Minesoti, ako dobiju Kanadu će pred Ol-Star narednog vikenda zahvatiti još veća košarkaška euforija.

 
Oklahoma jasno nije imala problema protiv slabog Feniksa, Durant je ubacio 32 poena, a namučili su se Klipersi u Filadelfiji. Gubili su 19 razlike, mirisalo je na veliko iznenađenje, ali je favorit stigao do produžetka, a onda u dodatnih pet minuta ipak slavio. Džej-Džej Redik je pogodio trojku desetak sekundi pre kraja za produžetak, domaćin nije izdržao, da su pobedili ovo bi im bio prvi trijumf u sezoni protiv tima koji ima preko 50% uspešnosti.

Ovo je bila noć produžetaka, još jedan smo videli u Memfisu gde je pobedu odneo Portland. MekKolum koji je promašivao u regularnom delu meča je sa šest poena prelomio u produžetku, do koga je njegov tim stigao više nego srećno. Naime, oni su gubili sa 102:100, onda je MekKolum probao iz odbitka pošto je Lilard promašio trojku. Nije prošlo, nekoliko igrača je bilo u skoku, na kraju je lopta prošla kroz obruč, a naknadno pregledavanje snimka pokazuje da je Džef Grin pogodio svoj koš?!

 
Veliki povratak napravio je i Orlando, protiv Atlante. Vratili su se sa -20 i u produžetku dobili meč. Nikola Vučević je blistao sa 28 poena, 13 skokova, a čak 25 poena je postigao u nastavku. Atlanti je toliko dobro išlo u prvom poluvremenu da je i maskota pogodila sa pola terena uz ovacije. A onda se sve promenilo, serija 11:0 za goste u nastavku koji su topili prednost. U drami na kraju regularnog dela, Milsap je prvo blokirao Oladipa. Onda je domaćin imao poslednji napad, Milsap je pogodio, ali sirena je bila brža. U produžetku, prvih šest poena dali su gosti, Houksi su se spustili na -2, a onda je Furnije trojkom zakopao njihove nade.

Rezultati:


Šarlot – Čikago 108:91

Klivlend – Sakramento 120:100

Indijana – LA Lejkers 89:87

Filadelfija – LA Klipers 92:98 (produžetak)

Bruklin – Denver 105:104

Detroit – Toronto 89:103

Atlanta – Orlando 110:117 (produžetak)

Memfis – Portland 106:112 (produžetak)

Minesota – Nju Orleans 102:116

Feniks – Oklahoma 106:122

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zerar Depardje
Tuesday, 09.02.2016
10:45

Dramond ne zna da pogodi sa slobodnog bacanja ,a vec drugi put ove sezone daje ovakav kos.Samo proslog puta bilo sa pola...