LŠ - Trijumf Cibone, Mega sve dalje od plej-ofa

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 13.12.2016.
22:17
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mega Leksa pretrpeli su sedmi poraz u grupnoj fazi Lige šampiona, pa posle devet odigranih utakmica imaju jako male šanse za plasman u plej-of.

aba-liga.com/Mega Leks/Ivica Veselinov
aba-liga.com/Mega Leks/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Regionalni derbi u okviru devetog kola grupne faze FIBA Lige šampiona odigrali su večeras košarkaši Cibone i Mega Leksa, a hrvatski sastav imao je više razloga za zadovoljstvo.

"Cibosi" su na domaćem terenu savladali Mega Leks rezultatom 87:77 (22:23, 26:16, 23:14, 16:24) i tako ostavili ekipu Dejana Milojevića sa minimalnim šansama za plasman u plej-of.

Gosti su jako dobro otvorili utakmicu i imali prednost tokom većeg dela prvog poluvremena, ali su u drugom delu drugog kvartala doživeli veliki pad.

Zagrepčani su serijom 18:5 stigli do 9 poena razlike pred odlazak na odmor, a zatim su po povratku na parket stigli do prednosti koju ekipa Dejana Milojevića više nije bila u stanju da stigne.

Najefikasniji pojedinac na meču bio je Nik Slavica koji je postigao 25 poena i tome dodao 9 skokova i 5 asistencija, dok je u ekipi Mega Leksa najefikasniji bio Rade Zagorac sa 16 poena, 10 skokova i 8 asistencija.

Nakon večerašnjeg trijumfa Cibona je preskočila Megu jer ima pobedu više od srpskog tima, a hrvatski sastav pritom ima i bolji odnos u međusobnim mečevima jer je u Sremskoj Mitrovici izgubio sa dva poena razlike (81:79).

Narednu utakmicu u FIBA Ligi šampiona Mega Leks igra 21. decembra od 18 časova i 30 minuta protiv Mornara iz Bara. Cibona u narednom kolu gostuje Sidigas Avelinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke