LŠ - Tenerife i Banvit za trofej

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.04.2017.
23:04
Izvor: Sportske.net

Nesuđeni rival košarkaša Partizana plasirao se u finale FIBA Lige šampiona, pošto je u drugom polufinalnom meču fajnal-fora savladao Veneciju.

basketballcl.com
basketballcl.com

Povezane vesti

Borbu za prvi trofej u FIBA Ligi šampiona vodiće ekipe Tenerifa i Banvita koje su u petak slavile u polufinalnim mečevima fajnal-fora.

Ranije danas Banvit je savladao Monako i obezbedio mesto u finalu, a osvajaču trofeja u turskom kupu večeras se priključio domaćin završnog turnira i nesuđeni rival beogradskog Partizana.

Iberostar Tenerife savladao je u drugom polufinalu ekipu Venecije rezultatom 67:58 (16:21, 24:13, 16:8, 11:16) i tako stekao šansu da na domaćem terenu igra za trofej protiv Banvita.

Tim Abromaitis bio je najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu i najzaslužniji za trijumf Tenerifa. Krilni centar domaćeg tima upisao je 19 poena i 9 skokova, a pratio ga je Aron Dornekamp sa 11 poena i 4 skoka.

U poraženom timu dvocifren poenterski učinak ostvarili su Markes Hajns (13 pts, 4 sk, 3 as) i Hrvoje Perić (11 pts, 5 sk, 2 as).

Ekipa Tenerifa je bila projektovani rival Partizana u osmini finala, ali su crno-beli izgubili dvomeč sa PAOK-om, pa je solunski sastav igrao protiv finaliste FIBA Lige šampiona.

Meč za trofej igra se u nedelju od 18 časova i 15 minuta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke