LŠ - Prva pobeda ABA ligaša u Evropi!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.10.2016.
20:31
Izvor: Sportske.net

Osam utakmica bilo je potrebno ABA ligašima u tri različita evropska takmičenja kako bi u novoj sezoni upisali prvu pobedu. Evo ko je "probio led" i osvetlao obraz regiona.

aba-liga.com
aba-liga.com

Povezane vesti

Devet klubova iz ABA lige uzelo je u novoj sezoni učešće u tri različita evropska takmičenja, a do večeras nijedan od tih klubova nije uspeo da upiše pobedu.

Pisali smo u utorak da su ABA ligaši odigrali sedam utakmica u Evroligi, Evrokupu i FIBA Ligi šampiona i da niko nije stigao do pobede, ali se to večeras promenilo pošto je Mornar iz Bara slavio u novoformiranom takmičenju pod okriljem FIBA.

Novajlija u ABA ligi pokazao je na startu sezone da ima kvalitet i da posebno dobre partije pruža na domaćem terenu, što je potvrđeno i večeras.

Na startu takmičenja FIBA Lige šampiona u Grupi D Mornar je savladao belgijski Ostende rezultatom 74:72 (23:19, 9:22, 23:20, 19:11) čime je osvetlao obraz ABA ligaša.

Ekipa Mornara uspela je da savlada prilično kvalitetan sastav Ostendea za koji nastupaju Raško Katić, Marko Kešelj, Marko Jagodić-Kuridža i drugi, što trijumfu Barana daje dodatnu vrednost.

Bivši centar "večitih" Raško Katić postigao je u Baru 17 poena i ostvario 6 skokova, dok je Marko Kešelj meč završio sa 10 poena i jednim skokom.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Antabia Voler sa 17 poena i 6 asistencija. Oktavijus Elis postigao je 16 poena i tome dodao 9 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke