LŠ - Potvrđen format za sezonu 17/18

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.05.2017.
13:58
Izvor: Sportske.net

Još uvek nije poznato da li će Srbija imati predstavnike u novoj sezoni FIBA Lige šampiona, ali od danas znamo kako će se takmičenje odvijati u drugoj godini postojanja.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Takmičenje koje je FIBA oformila kako bi kontrirala Evroligi uskoro će ući u drugu godinu postojanja, a u sredu je potvrđeno kako će Liga šampiona izgledati u sezoni 2017/18.

Takmičenje će trajati osam meseci, a ako računate i kvalifikacije biće odigrano 300 takmičarskih utakmica. Ponovo će se igrati utorkom i sredom, a bitno je istaći da je kalendar takmičenja usaglašen sa kvalifikacijama za Mundobasket što nije slučaj sa NBA ligom i Evroligom.

Učešće u prvoj fazi FIBA Lige šampiona uzeće 32 kluba, od čega će 24 ekipe direktno u grupnu fazu, dok će osam klubova mesto morati za izbore kroz kvalifikacije.

Takmičenje počinje prvom rundom kvalifikacija 19. septembra tekuće godine, a nakon tri kola mesto u grupnoj fazi izboriće 8 od 32 ekipe.

Grupna faza takmičenja igraće se od 10. oktobra 2017. do 7. februara 2018. gdine. Klubovi će biti raspoređeni u četiri grupe od po osam ekipa, a plasman u plej-of izboriće 16 najboljih.

Plej-of faza takmičenja igraće se od 6. do 14. marta, zatim slede četvrtfinala (od 27. marta do 4. aprila), a fajnal-for je na programu od 4. do 6. maja naredne godine.

Nagradni fond je udvostručen, a titulu brani ekipa Tenerifa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke