LŠ - Partizan u borbi za drugo mesto (20.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.01.2017.
14:18
Izvor: Sportske.net

Pobeda u dramatičnoj završnici na gostovanju u Belgiji donela je crno-belima plasman u narednu rundu FIBA Lige šampiona, ali večerašnji meč sa atinskim AEK-om nije lišen rezultatskog imperativa.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Partizana obavili su prethodne nedelje bitan posao na gostovanju ekipi Šarlroa, pošto je trijumfom u dramatičnoj završnici obezbeđen plasman u eliminacionu rundu FIBA Lige šampiona.

Zbog toga izabranici Aleksandra Džikića neće biti pod pritiskom na poslednje dve utakmice grupne faze takmičenja, ali daleko od toga da mečeve sa AEK-om i Dinamo Sasarijem dočekuju bez rezultatskog imperativa.

Partizan se trenutno nalazi na drugom mestu u Grupi E sa skorom 8-4 i ukoliko želi da ostane u trci za direktan plasman u 1/8 finala kao jedna od tri najbolje drugoplasirane ekipe moraće da nastavi da pobeđuje.

Crno-belima u praksi večerašnji trijumf obezbeđuje drugo mesto na tabeli bez obzira na ishod duela u Sasariju, ali to automatski ne povlači sigurno učešće u osmini finala jer Banvit i Avelino imaju prednost u odnosu na ostale drugoplasirane timove.

Aleksandar Džikić će i večeras imati problema sa povređenim igračima jer i dalje ne može da računa na dvojicu najboljih iz prvog meča sa AEK-om (Robinson i Marinković), a roviti su Ratkovica i Majstorović pa se i njihov nastup stavlja pod znak pitanja.

Ukoliko Partizan "izvisi" za direktan plasman u osminu finala, valja napomenuti da će 27. januara saznati ko će mu biti rival na startu eliminacione runde koja počinje 7. februara.

Utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić" počinje u 20 časova, a direktan prenos obezbeđen je na prvom kanalu TV Arena sport.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke