LŠ - Ne može bez uzbuđenja u Partizanovoj grupi! Sjajni Štimac, uzalud Savanove trojke!

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.12.2016.
20:01
Izvor: Sportske.net

Večerašnjim mečevima kompletirano je osmo kolo FIBA Lige šampiona u Grupi E.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Kao što već znate, ovo kolo u pomenutoj grupi sinoć su u Beogradu otvorili Partizan i Nemački Ludvigsburg, a crno-beli su posle produžetka i velike drame slavili sa 86:82.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni večeras.

To se pogotovo odnosi na meč između Zelene Gore i Sasarija u Poljskoj, gde je gostujuća ekipa prokockala sedam poena prednosti (66:73) na ulasku u poslednja četiri minuta i na kraju izgubila rezultatom 81:78.

Do četvrte pobede u ovom takmičenju, Zelenu Goru su predvodili Hričanjuk sa 18 i Dragičević sa 15 poena, a u ekipi sasarija najefikasniji je bio Karter sa 24 poena. Zapažen je bio i naš Duško Savanović, pogotovo u šutu za tri poena (4/4), ali je podbacio za dva (1/6), za ukupno 14 poena na svom kontu.

Mnogo teže nego što se očekivalo, slavio je i Bešiktaš, naredni Partizanov protivnik, koji je na svom terenu, posle dosta obrta i neizvesnosti u finišu, savladao belgijski Šarlroa sa 68:66.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, Bešiktaš je treću deonicu dobio sa 24:8 i tada se činilo da će do kraja rutinski završiti posao. Ali, belgijski tim se nije predavao i u poslednjem kvartalu je uhvatio priključak, ipak nedovoljno za konačni trijumf i iznenađenje.

Ponovo je ogroman doprinos trijumfu bešiktaša dao naš reprezentativac Vladimir Štimac, da ''dabl-dabl učinkom od 11 poena, četiri blokade i čak 18 uhvaćenih lopti!

Jedini meč u ovom kolu Grupe E u kojem nije bilo neizvesnosti odigran je u Mađarskoj gde je već otpisani Solnok poražen od AEK-a sa 89:76.

U prilogu pogledajte kako izgleda tabela posle osmog kola uGrupi E.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Drkadzija
Thursday, 08.12.2016
09:47

idu vam na ruku rezultati, mozda se i provucete dalje, mada cisto sumnjam da hocete ...