LŠ - Mega dobila rivale, u grupi sa finalistom Evrokupa

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.07.2016.
15:22
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Mega Leks saznao je imena rivala sa kojima će se od sredine oktobra takmičiti u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona. Nakon kvalifikacija Mega će dobiti još dva protivnika.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Jedini srpski predstavnik u novoformiranoj FIBA Ligi šampiona u četvrtak je saznao imena pet rivala protiv kojih će igrati u okviru grupne faze pomenutog takmičenja.

Na današnjem žrebu u Minhenu oformljene su četiri grupe i u njih smešteno po šest klubova, a svakoj grupi će nakon kvalifikacija biti prododata još po dva tima.

Mega Leks je uoči žreba bila smeštena u šesti šešir pa nije mogla da bude žrebana u istu grupu sa Ventspilsom, Le Manom i Monakom, ali je na kraju ipak završila u grupi sa jednim francuskim klubom.

Voljom žreba odlučeno je da Mega Leks igra u Grupi D protiv Strazbura (Francuska), Avelina (Italija), Tenerifea (Španija), Ostendea (Belgija) i Cibone (Hrvatska). Grupi D biće dodata još dva kluba posle kvalifikacija, odnosno pobednici duela Bešiktaš - Mornar/Igokea i Ludvigsburg - Porto/Juventus.

Slobodno možemo da kažemo da Mega nije najbolje prošla jer je smeštena u grupu sa šampionima Francuske i Belgije.

Podsećamo da je Strazbur u prethodnoj sezoni igrao finale Evrokupa i da Košarkaški savez Francuske nije doneo odluku o tome da tamošnji klubovi ne igraju u Evroliginim takmičenjima Strazbur bi sasvim sigurno igrao Evroligu.

Evo i sastava ostale tri grupe:

Grupa A - Banvit, Fraport Skajlajners, Aris, Nimbruk, Helios Sans, Monako;

Grupa B - Pinar Karšijaka, Venecija, Avtodor, Makabi, Himik, Le Man;

Grupa C - Asvel, EWE Baskets, PAOK, Neptunas, Rosa Radom, Ventspils;

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke