Lovernj: "Srbija najviše pokazala, idemo zajedno u Rio"

Autor: Beta Beta
sreda 16.09.2015.
13:03
Izvor: Beta

Bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj rekao je da su "Orlovi" do sada najviše pokazali na Eurobasketu i da bi voleo da se susretnu sa Francuskom u finalu.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Marchi
FIBA/Ciamillo-Castoria/Marchi

Povezane vesti

Francuski košarkaš Žofri Lovernj ocenio je da će se njegova reprezentacija u finalu Evropskog prvenstva sastati sa Srbijom, koja je prema njegovoj oceni najviše pokazala na šampionatu.  

"Srbija je favorit. Srbija je u dosadašnjem delu takmičenja najviše pokazala, najbolje je igrala. Mislim da ćete pobediti Češku danas, pa Italiju... I onda zajedno idemo u Rio", rekao je Lovernj, nekadašnji košarkaš beogradskog Partizana.

Francuska je u utorak u drugom četvrtfinalu savladala Letoniju sa 84:70 i tako zakazala polufinale sa Španijom koju je mnogo zadužila u prethodne dve godine.

"Mislim da smo dobro igrali sinoć. Letonci su veoma dobra ekipa, odličnu igraju. Bilo je teško na početku, ali smo ih stegli u odbrani kasnije i bilo je mnogo lakše. Sada nas očekuje Španija sa kojom imamo veliko rivalstvo. Biće teško... Oni su željni revanša. Prošle godine smo ih pobedili u Španiji, mislim da oni nas neće u Francuskoj. Moramo da pokažemo karakter, da odigramo dobro i da se sastanemo sa Srbijom u finalu", kazao je Lovernj.

Reprezentacija Srbije svoj četvrtfinalni susret igra večeras od 18.30 protiv selekcije Češke Republike, dok poslednji četvrtfinalni par čine Italija i Litvanija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke