Loš start, Srbija poražena od Grčke

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 16.06.2017.
19:52
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije startovala je porazom u Pragu na Evropskom prvenstvu u košarci.

EPA/MARTIN DIVISEK
EPA/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Loš start šampionki Evrope na Evrobasketu u Češkoj, danas su naše devojke na otvaranju Evropskog prvenstva bile slabije od Grkinja rezultatom 60:69 (11:19, 19:16, 21:18 i 9:16).

Grkinje su imale sjajan start, imale su 6:0, pa i 14:5, naše reprezentativke nisu izgledale kao evropske šampionke u tim trenucima.

Jedino su Jelena Milovanović i Ana Dabović, devojke od kojih se najviše očekuje na ovom prvenstvu, nosile igru našeg tima i držale kakvu-takvu neizvesnost.

Naše devojke nikako nisu uspevale da pogode za tri poena, promašile su devet šuteva u prvom poluvremenu, što nas je i najviše koštalo minusa u prvom delu igre koji je završen rezultatom 35:30 u korist Grkinja.

Izabranice Stevana Karadžića su oštrije krenule u treću deonicu, konačno su pogađale trojke, Nevena Jovanović i Jelena Milovanović su smanjile na 46:42, a nakon tri vezane trojke za naš sastav (Crvendakić i dve Ana Dabović) Srbija stiže i do prve prednosti na meču - 51:50.

Ipak, Grkinje se odmah vraćaju u prednost, a Spanu i Kalcidu su zatrpavale naš koš, pa su naše devojke bile veoma blizu porazu nakon poena Grkinja za 67:56.

Nisu uspele da ga izbegnu, izabranice Stevana Karadžića su startovale porazom na ovom EP, ali daleko od toga da je bilo šta izgubljeno.

Jelena Milovanović je bila najefikasnija u redovima naše reprezentacije sa 17 postignutih poena, imala je i 8 skokova. Ana Dabović sa 14 i Nevena Jovanović sa 12 su pored Milovanović bile jedine dvocifrene u našoj reprezentaciji.

Sa druge strane, Spanu 18, i Maltsi je imala 16 poena, Kalcidu je upisala 15, a Sotiru 12.

Srbija je u grupi još sa Francuskom i Slovenijom, a prve tri će izboriti plasman u narednu fazu, s tim što će prvoplasirana ekipa direktno u 1/4 finale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Saturday, 17.06.2017
10:03

Са оваквом игром, не да није ништа изгубљено већ је све готово. Тренер - очајан. Тим без иједне једине смишљене акције за 40мин. Све се свело на солирање и шут за три. Играчице као погубљене на терену и физички без снаге. Очигледно врло лоше одрађене припреме. И кад се како-тако вратимо у меч и поведемо, Гркиње праве серију, види се да кола иду у амбис, Караџић не зове тајм-аут. Заправо зове тек на крају, кад је већ десетак разлике. Синоћ сам гледао Словенке против Француске. Феноменална утакмица, два минута пре краја Словенке су водиле 6 разлике, Францускиње добиле на искуство. Ако ми играмо на овом нивоу а оне на оном од синоћ, апсолутно немамо шта да тражимо. Збогом титуло! Штета, штета, Караџић:(((((((((...

avatar
Aleksa Jovanovic
Saturday, 17.06.2017
08:25

Zagaratovan brodolom kad je kapetan ladje senilni Karadzic. Grcke babae nas biju. A kod Marine i strah da se pomisli na trening a kamoli da se odradi. Ali zato uvek medalja.

avatar
Aleksa Jovanovic
Saturday, 17.06.2017
08:12

Sprema se brodolom. Kad je kapetan senilni Karadzic. A tesko bilo kod Marine i pomisliti na trening a kamoli ga odraditi. A uvek medalja oko vrata.

avatar
Čerek Republika Srps
Friday, 16.06.2017
20:00

Auuuu. Ajde ,prvi mačići I ostale izreke ali da je dobro,nije. Cak I ne mirise na dobro