Loš početak 'srpskog' Panatinaikosa

Autor: Lazar Mitrović
petak 16.10.2015.
18:52
Izvor: Sportske.net

Lokomotiva 'udarila' ekipu koju predvodi srpski trener Aleksandar Đorđević.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Lokomotiva je u prvom kolu zasluženo slavila protiv ekipe Panatinaikosa rezultatom 81:70.

U prvoj četvrtini klub iz Atine je krenuo silovito i u jednom trenutku su imali čak prednost od 10 poena. Ipak do kraja ovog dela igre Lokomotiva je uspela da spusti prednost na 'pristojnihih' 5 poena razlike u korist gostujuće ekipe.

Na početku druge četvrtine viđen je sličan scenacio, 'PAO' je poveo sa 8 poena razlike, a onda je došlo do opuštanja, što je iskoristio klub iz Kubanja, koji je uspeo da rezultat preokrene u svoju korist i na pauzu otišao sa 'zalihom' od 5 poena prednosti.

U nastavku meča, Lokomotiva je uglavnom vodila i držala prednost do kraja meča.

Faktor koji je možda bio i presudan je skakačka dominacija košarkaša Lokomotive, koji su imali 42 skoka, čak 16 više od košarkaša grčkog kluba.

'Udarne igle' domaće ekipe bili su Kris Singlton koji je postigao 16 poena i dodao 9 skokova, Malkom  Dilejni je dodao 14, a reprezentativac Španije Viktor Klaver koji je postigao 13 poena. Uz njih, dobru partiju su pružili Kirilo Fesenko koji je uz 8 poena dodao i 7 skokova. 'Hrvat' Donejt Drejper je postigao 7 poena.

U ekipi Alelsandra Đorđevića najbolji su bili , srpski reprezentativac Miroslav Raduljica sa 15 poena, Dimitros Dijamantidis je takođe odigrao solidno i postigao 14 poena, a Nik Kalates 13poena,  Džejms Feldin je postigao 9 poena, a Adonis Focis 7 poena.

Od naših košarkaša jedino je Miroslav Raduljica opravdao očekivanja,  Ognjen Kuzmić je postigao samo 2 poena, a bivši košarkaš Partizana Saša Pavlović 4 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke