Lorbek: "Plej-of će suditi najbolji"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 01.04.2015.
15:55
Izvor: Sportske.net

Predstavnici klubova učesnika plej-ofa ABA lige i čelnici regionalnog šampionata razmotrili su detalje vezane za završne utakmice sezone i tom prilikom doneli su zajedničku odluku vezanu za sudije i njihovo delegiranje.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Čelnici regionalne košarkaške lige ugostili su u sredu u Ljubljani predstavnike četiri kluba koji će za 14 dana krenuti u borbu za titulu i plasman u Evroligu.

Na zajedničkom okupljanju precizirani su detalji organizacije utakmica u plej-ofu. Zajedničkim sporazumom konstatovano je da liga i klubovi moraju da ulože maksimalne napore kako bi utakmice plej-ofa protekle u skladu sa osnovnim vrednostima igre - poštovanju, fer-pleju i sportskom duhu.

Pored toga razmatrana su i pitanja vezana za delegiranje arbitara za predstojeće polufinalne mečeve, a kako je u prethodnom periodu bilo zamerki na pojedince došlo se do zajedničke odluke da samo najbolje sudije uzmu učešće na mečevima plej-ofa.

"Možemo da očekujemo da će naše najbolje sudije deliti pravdu u mečevima ABA lige i Evrolige, kao i da verujemo u odluke komesara za suđenje Aleša Kamnikara. Utakmice u plej-ofu jedna za drugom su neobične u Evropi, ali će svi morati na to da se prilagode" konstatovano je u saopštenju sa sastanka koje je potpisao predsednik ABA lige Radovan Lorbek.

Pomenuti sastanak u Ljubljani poslužio je čelnicima lige kao dobra prilika da učesnicima polufinala plej-ofa prezentuju izgled trofeja i medalja koje će biti dodeljene najboljima nakon poslednje utakmice finala.

Prve utakmice polufinala plej-ofa zakazane su za 14. april a druge već za dan kasnije. Domaćinstvo na prvim utakmicama imaju Crvena zvezda Telekom i Budućnost Voli, dok Partizan NIS i Cedevita najpre gostuju u "Pioniru" i "Morači".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke