Lončar najavio bolje dane za Kragujevčane, Radnički ima novog trenera!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 16.07.2016.
23:02
Izvor: Sportske.net, kkkradnicki.com

Kragujevčani idu lagano ka najvišem rangu, Nikola Lončar je najavio bolje dane za kragujevačku košarku.

Screenshot: You Tube
Screenshot: You Tube

Povezane vesti

Seniorski sastav Kragujevačkog košarkaškog kluba Radnički u susret novoj sezoni i višem rangu vodiće trener Darko Brajković, član stručnog štaba u protekloj sezoni i trener juniorskog pogona. Nenadu Milojeviću, kao najzaslužnijem za uspeh prvotimaca u prvoj sezoni, zahvalio se na saradnji predsednik kluba Nikola Lončar.

"Uz stvaranje uslova za rad, što je bio uspešno obavljen zadatak uprave, i požrtvovanje svih igrača, koji su zahteve sproveli na terenu, popularni "Šipi" je ključna figura onoga što smo postigli u prvoj godini postojanja - te serije 22-0 i osvajanja prvog trofeja. Vrata KKK Radnički ostaju otvorena za Milojevića i neki drugi vid saradnje ubuduće, dok smo s punim poverenjem Brajkoviću "predali" momke. Nisu prestajali da rade posle osvajanja titule, a nakon kraćeg odmora celog igračkog pogona, nastaviće još žešćim tempom u naredna dva meseca."

Lončar naglašava da, pored pitanja stručnog štaba, klub sprema rešenja i za sve ostalo što je potrebno za neometano funkcionisanje i takmičenje svih selekcija u novoj sezoni.

"Taj posao već sada će nam biti vidno olakšan u odnosu na prvu sezonu, usuđujem se da predvidim da slede bolji dani za KKK Radnički. To kažem jer ćemo računati na širu i jaču podršku partnera KKK Radnički - od vodećih ljudi grada Kragujevca, do aktuelnih i novih sponzora koje je privukao naš uspeh. U toku je definisanje novih partnerstava, a povodom svih tih detalja, uključujući klupske ambicije, obratićemo se javnosti blagovremeno, pred nove takmičarske izazove."

Brajković (1986) je po obrazovanju profesor fizičke kulture, kao licencirani trener član je Udruženja košarkaških trenera Srbije. Poput kolege Milojevića, i on je sa svojim izabranicima, juniorima KKK Radnički, u prvoj klupskoj sezoni došao do titule bez poraza. Nove radne obaveze je već izdefinisao.

"Od 18. jula do 1. avgusta bićemo na pauzi, a onda krećemo sa uigravanjem tima za sledeću sezonu. Imaćemo po dva žestoka treninga dnevno, kondicioni (rad u teretan i trčanje) i ekipni u sali. Cilj je da se mlađi igrači uvedu u prvotimsku košarku, uz plan da kroz nekoliko godina budu nosioci naše igre. Rad u avgustu je možda i najbitniji za celu sezonu jer se tu gradi timski duh. Tada su najteži treninzi, ako momci tu "ginu" jedni za druge onda to ostaje usađeno za celu sezonu."

Pred pauzu, u nedelju i ponedeljak (17. i 18. jula) od 20 časova i 30 minuta juniori KKK Radnički odigraće prijateljske utakmice protiv kadetske reprezentacije Srbije (U15). Utakmice se igraju u sali hotela Šumarice, biće otvorene za javnost, a ulaz je slobodan.

Prvoligaške mečeve KKK Radnički igraće od jeseni i dalje u hali Jezero.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke