Lončar: "Isplatilo se krenuti od nule"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.03.2016.
12:56
Izvor: Sportske.net, kkkradnicki.com

Nakon velikog uspeha koji su košarkaši KKK Radnički ostvarili u prvoj sezoni postojanja kluba, predsednik Nikola Lončar poručio je da se već na startu pokazalo da je izabrani put bio ispravan.

kkkradnicki.com
kkkradnicki.com

Povezane vesti

Kragujevački košarkaški klub Radnički u nedelju je overio plasman u Prvu srpsku ligu pošto je na četiri kola pre kraja sezone stekao nedostižnu prednost u odnosu na konkurente.

Uspeh košarkaša KKK Radnički dobija na značaju ako se uzme u obzir da je klub oformljen prethodnog leta i da se krenulo od nule, na čelu sa proslavljenim reprezentativcem Jugoslavije Nikolom Lončarom.

"Po saznanju da smo ostvarili veliki uspeh u prvoj sezoni postojanja, prva pomisao mi je bila - isplatilo se krenuti od nule" kazao je Lončar za zvanični klupski sajt.

Predsednik KKK Radnički obećao je pre manje od godinu dana da će se ekipa plasirati u Prvu srpsku ligu što je ostvareno. To je ujedno prvi veliki uspeh mlade ekipe iz Kragujevca.

"Drago mi je zbog svih ljudi sa kojima je cela priča krenula prošlog leta, svih igrača, trenera i zaposlenih sa kojima je počela da se realizuje, a koji su dali svoj doprinos uspehu koji kao prvi ulazi u istoriju našeg kluba" dodao je Lončar.

Nakon plasmana u viši rang takmičenja Nikola Lončar podseća na to da će osnovni cilj kluba u narednom periodu biti afirmacija što većeg broja mladih košarkaša iz Kragujevca.

"Što se samog terena tiče, daćemo još veću šansu našoj deci iz našeg grada - to nam je osnovni cilj. Serija bez ijednog poraza uverava nas da igra našeg kluba nije 'žrtva' mladosti koju imamo, naprotiv - to je naša vrlina, s obzirom na sistematski rad sa mlađim kategorijama koje prate prvi tim" istakao je Lončar.

Proslavljeni košarkaški as podsetio je da će se KKK Radnički voditi samo jednim interesom u godinama koje slede.

"Uvek ćemo biti klub Kragujevčana, i uvek ćemo da štitimo interes kragujevačke košarke i naše dece! Pružićemo im maksimalne uslove da, pre svega, postanu dobri ljudi. Kasnije, ako je to moguće, da budu i odlični košarkaši" zaključio je Lončar.

KKK Radnički do kraja šampionata treba da odigra četiri utakmice, a cilj je da ekipa sa maksimalnih 22-0 okonča takmičenje u Drugoj ligi - Zapad II.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke