Lodžeski rekao 'da', Belgija dobila veliko pojačanje!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.04.2015.
14:16
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Olimpijakosa Met Lodžeski prihvatio je poziv selektora Belgije i potvrdio da će krajem leta biti deo nacionalnog tima te zemlje na Eurobasketu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Bek grčkog Olimpijakosa Met Lodžeski (29) iskoristiće činjenicu da poseduje belgijski pasoš kako bi tokom leta zaigrao za "Crvene Đavole".

Momak rođen u Viskonsinu potvrdio je zvaničnicima Košarkaškog saveza Belgije da prihvata poziv u nacionalni tim i da će selektor moći da računa na njega za mečeve Evropskog prvenstva.

"Met mi je potvrdio i biće deo selekcije Belgije ovog leta na prvenstvu Evrope" rekao je direktor reprezentacije Belgije Žak Ledur.

Prvotimac viceprvaka Grčke u tekućoj sezoni prosečno je u Evroligi beležio 9.5 poena i 3.9 skokova, dok je u grčkom šampionatu imao nešto bolji prosek od 11.5 datih poena po meču.

Met Lodžeski dobio je belgijsko državljanstvo nakon što je šest godina u periodu od 2007. do 2013. igrao za Alstar i Ostende.

Novopečeni reprezentativac Belgije imaće prilike da pomogne svojoj ekipi na predstojećem Eurobasketu koji se prvi put u istoriji igra u četiri zemlje, a "Crveni Đavoli" su smešteni u grupu "D" koja se igra u Rigi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke