Ljulj otkrio da je imao NBA ponudu godinama unazad, kao i zašto ju je odbio!

Autor: Nikola Miloradović
petak 25.11.2016.
21:05
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Reala iz Madrida jedan je od najboljih na svojoj poziciji u Evropi, to je mogao dobro da naplati "preko bare", ali je odlučio da ostane u domovini.

BETA/AP Photo/Andre Penner
BETA/AP Photo/Andre Penner

Povezane vesti

Postao je apsolutni vođa madridskog Reala od kako je Ćaćo Rodrigez otišao u Filadefija 76erse, izgleda da mu se ta uloga sasvim dopada.

Nije mu smetalo ni kada je bio u "senci" sjajnog Rodrigeza, kako je godinama unazad odbijao ponude iz NBA lige, kako bi ostao u španskoj prestonici.

On je obelodanio da ne namerava da ide iz Reala makar do isteka ugovora, koji traje do 2021. godine, srećan je tu gde jeste iako su Hjuston Roketsi uporno pokušavali da ga angažuju.

"Nisam u NBA jer sam srećan u Madridu. Hjuston me je čekao tri ili četiri godine. Pokušali su da me ubede, ali sam ja gde želim da budem, u Madridu.

Hjuston je bio pun poštovanja prema mojoj odluci, nisu me pritiskaili i čestitali su mi na uspehu.

Ipak, nikada nisam zatvorio vrata NBA ligi, ali živim u sadašnjosti. Imam ugovor sa Real Madridom do 2021. i planiram da ga odradim do kraja
", izjavi je Ljulj.

Počeo je Španac karijeru u Manresi 2005. godine, nakon dve sezone se preselio u Madrid. Iz redova Reala je 2009. godine izašao na NBA draft, biran je kao 34. pik od strane Denver Nagetsa.

Tokom svoje karijere imao je puno uspeha. Bio je prvak Evrope sa Realom, četiri puta je bio šampion Španije, a sa reprezentacijom "Furije" ima tri zlata na Evropskim prvenstvima, kao i jednu bronzu. Osvojio je sa nacionalnim timom i bronzanu i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke