Ljudi, kako je jaka Zvezda!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.10.2014.
20:49
Izvor: Sportske.net

Sjajna igra košarkaša Crvene zvezde Telekom u trećem kolu Grupe D Evrolige protiv španske Valensije, u čijim je redovima nastupio i bivši kapiten Partizana Vladimir Lučić.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Posle tri odigrane utakmice u Evroligi ove sezone, Crvena zvezda Telekom ima učinak od dve pobede i jednog poraza.

Večerašnjom odličnom igrom crveno-beli su izborili ubedljiv trijumf protiv španske Valensije rezultatom 76-63 i na taj način napravili još jedan značajan korak ka plasmanu u Top 16 fazu Evrolige.

Ekipa Dejana Radonjića je tokom čitavog meča imala kontrolu dešavanja na terenu, a gosti su samo jednom uspeli da dođu u vođstvo, i to u uvodnim minutima meča, kada su poveli sa 8-6.

Sve ostalo je večeras bilo u znaku blistave Zvezdine igre, na radost blizu 16.000 gledalaca u ''Kombank Areni''.

Posebno je raspoložen za igru bio plejmejker Markus Vilijams, koji je poenima i asistencijama u stilu Miloša Teodosića dovodio do očaja odbranu gostiju.

Odlični su bili i Boban Marjanović, pa kapiten Luka Mitrović, a i ostali su imali svoje momente u kojima su dolazili do izražaja.

Zvezda je na poluvreme otišla sa 13 poena u svoju korist (39-26), da bi početkom treće deonice praktično dotukla protivnika i ''ubila'' mu svaku nadu u eventualni preokret.

Ređale su se atraktivne akcije crveno-belih, njihova prednost je rasla iz minuta u minut, pa je posle 30 minuta igre na semaforu stajalo više nego ubedljivih 65-42!

U preostalih deset minuta Zvezdi je ostalo da rutinski privede posao kraju, što su oni i učinili, uz određenu dozu opuštanja, pa je Valensija na kraju još i dobro prošla.

Boban Marjanović sa 16 poena i 9 skokova bio je najefikasniji u Zvezdi, Vilijams je upisao 14, Blažič 13, a Nikola Kalinić 12 poena.

Kod gostiju, najbolji Dvajt Bujks sa 14 poena, a po 12 su upisali Pau Ribas i Van Rosom. Naš Vladimir Lučić je ostao na onom jednom poenu koji je postigao u prvom poluvremenu, uiz jedan skok, a na parketu je proveo 21 minut.

Valensiji je ovo treći poraz u tri odigrana meča i prikovana je za dno tabele. Zvezda će i u četvrtom kolu biti domaćin, i to ''bratskom'' Olimpijakosu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke