Litvanija - Od gotovog umalo veresija!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 07.08.2016.
22:19
Izvor: Sportske.net

Izabranici Jonasa Kazlauskasa uspešno su startovali na Olimpijskim igrama u Riju.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Litvanija je sa 82-76 savladala selekciju Brazila, u meču velikih uzbuđenja.

Litvanici su sjajno otpočeli susret, prvi kvartal su rešili serijom od 15-5 u svoju korist, a na isteku desetog minuta su vodili sa 27-17.

Usledila je druga četvrtina, koja je bila prava noćna mora za "Karioke".

Na poluvreme se otišlo sa 58-29 u korist izabranika Jonasa Kazlauskasa, koji su šutirali sa neverovatnih 78% uspešnosti iz igre (21/29). Drugi kvartal je okončan sa 31-12, a odbrana Brazila kao da nije ni postojala. Najefikasniji je bio Mačiulis sa 10 poena, a pratio ga je Kalnietis sa poenom manje.

Brazilci su se trgli u nastavku susreta, a najzaslužniji za dobru igru Brazila je bio Leandro Barbosa. Na kraju treće četvrtine je bilo 70-52 za Litvance, a Barbosa je za tih deset minuta upisao 13 poena.

Izabranici Rubena Manjana su pronašli svoj ritam, a u jednom trenutku su prišli na samo četiri razlike. Bilo je tada 75-71 za Litvaniju.

Onda je na scenu stupio Domantas Sabonis, koji je trojkom odcepio Litvance na plus sedam, do kraja Brazilci nisu uspeli da spuste razliku na manje od četiri poena, te je Litvanija trijumfovala.

Barbosa je predvodio selekciju domaćina sa 21 poenom, dok je u Litvaniji najefikasniji bio Mantas Kalnietis sa 16 poena.

Litvanija

Brazil
Foto: Screenshot - fiba.com

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 08.08.2016
00:12

Nadam se da Litvanci mogu do brozne. Ustvari voleo bih bas da je uzmu. NAravno prov mesto ej rezervisamno za Amer ejer su prejaki i mi drugi.