Litvanici lako izašli na kraj sa "Ozijima"

Autor: Nikola Miloradović
subota 30.07.2016.
22:29
Izvor: Sportske.net

Selekcija vicešampiona Evrope savladala je Australiju sa 81-68.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Metlas
FIBA/Ciamillo-Castoria/Metlas

Povezane vesti

Još jednom je Litvanija trijumfovala na krilima dua Kalnietis-Valančijunas.

Samo nedelju dana pred Olimpijske igre u Riju, izabranici Jonasa Kazlauskasa deluju jako dobro.

Savladani su Australijanci možda i lakše od očekivanog, Kalnietis je učestvovao sa 20 poena i sedam asistencija, dok je vedeta Toronto Reptorsa postigao 19 poena uz osam skokova.

Vodili su većim delom meča, a od trenutka kada su sredinom prve četvrtine poveli sa 16-6, Litvanici nisu imali većih problema da zadrže dvocifrenu prednost do kraja.

Najveća razlika je dosegla 18 poena, početkom poslednjeg kvartala kada je bilo 64-46 za Litvance.

U redovima Australije, koja se nalazi sa nama u grupi A na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju, najbolji je bio Džo Ingles sa 16 poena i četiri skoka, a pratio ga je centar Detroita Eron Bejns sa 14 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Litvanija će se u Riju najpre takmičiti u okviru grupe B sa selekcijom domaćina, kao i sa reprezentacijama Argentine, Španije, Hrvatske i Nigerije.

Podsetimo i da je selekcija naših komšija sinoć poražena od Argentine sa ubedljivih 19 razlike, u okviru pripremnog turnira u Kordobi.

U Kordobi igraju i selekcija naše zemlje, kao i reprezentacija Francuske, a u međusobnom susretu su sinoć bili bolji naši momci, koji su po treći put u poslednjih mesec i po dana savladali "Trikolore".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ivan Trnavac
Sunday, 31.07.2016
09:08

Ameri, Litvanija pa mi

avatar
Povratak kralja XLI
Sunday, 31.07.2016
00:23

Amerika pa Španija pa mi, Litvanija i Francuska što znači da bi svaka medalja bila uspeh. To je realnost u ovom trenutku. Neko će reći razbili smo Francusku, da ali im nije igrao Parker tako da nam je realnost da igramo na jednu loptu protiv Francuza i Litvanaca. Što se tiče ostalih verujem da smo jači.