Litvanci za dlaku bolji od Poljaka, blistao Valančijunas

Autor: Boban Filipović
petak 04.08.2017.
21:28
Izvor: Sportske.net

Na krilima svog najboljeg igrača aktuelni vecešampion Evrope je uz dosta muke savladao Poljsku. Gruzija bolja od Letonije, a Rusija od Finske...

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Pripreme za Evrobasket postaju intenzivnije, posle rada na snazi krenuli su i međusobni okršaji zemalja učesnica. Danas su odigrana tri prijateljska meča, najuzbuljivije je bilo u 'baltičkom derbiju' između Litvanije i Poljske.

Aktuelni vicešampion Evrope je pobedio rezultatom 59:58, a najzapaženiji pojedinac na utakmici bio je Jonas Valančijunas sa dabl-dabl učinkom - 14 poena i 13 skokova.

Jedini dvocifren uz odličnog centra u pobedničkom timu bio je Arturas Guidatis sa 11 poena, dok su kod Poljaka najzapaženiji bili Damian Kulig sa 14 poena i 6 skokova i Mateuž Ponitka sa 12 poena.

Nešto ranije u toku dana, u duelu bivših sovjetskih rebulika Gruzija je tesno savladala Letoniju sa 73:69. Ključ pobede Gruzina bila je odlična igra u trećoj četvrtini koju su dobili sa 22:13, kao u neutralizaciji prve zvezde Letonaca Kristapsa Porzingisa.

Igrač utakmiče bio je Giorgi Šermadini, razbio je Porizngisa,  ubacio 20 poena i zabeležio 13 skokova. Korpulentni centar je dobiru podršku imao je u Toku Šengeliji (14 pts, 6 sk) i svom imenjaku Tsintsadzeu (12 pts).

Najbolji kod Letonaca bio je bivši igrač Partizana Dairis Bertans sa 23 postignuta poena, jedini dvocifren uz njega bio je Janičenoks sa 11 poena.

Podsetimo da je Letonja sa Srbijom u grupi na predstojećem Evrobasketu.

Megdan su danas delili Rusi i Finci, 'Zbornaja' je trijumfovala prilično ubedljivo rezultatom 91:75.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke