Lisac o Partizanu: "Urgirali smo, nije vredelo"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.06.2014.
19:54
Izvor: Sportske.net

Generalni menadžer ABA Lige Roman Lisac objasnio je da čelnici regionalnog takmičenja nisu mogli ništa da učine po pitanju odluke Borda Evrolige da mesto u kvalifikacijama za elitno takmičenje ode u ruke Partizana.

kosarka.si
kosarka.si

Povezane vesti

Prašina koja se podigla nakon odluke Borda Evrolige da Crvena zvezda Telekom dobije pozivnicu za grupnu fazu a Partizan NIS ostane bez mesta u kvalifikacijama ne stišava se ni posle dva dana.

Kako sada stoje stvari, još dugo će se pričati o nepravdi koja je učinjana šampionu Srbije jer je Evroliga vajld-kard za mesto u kvalifikacijama dala klubovima koji nisu ni "crno ispod nokta" nekadašnjem prvaku Evrope.

U petak je iz Borda Evrolige stigao i neki vid opravdanja za takvu odluku oličen u tvrdnji da Partizan NIS nije aplicirao za vajld-kard.

Pored čelnika Evrolige, i generalni menadžer ABA Lige Roman Lisac pohrlio je da preuzme ulogu Pontija Pilata u čitavoj priči tvrdnjom da je Regionalna liga učinila "sve što je bilo u njenoj moći".

"Nisu nam uzimali Cibonino mesto, niti Cedevitino, niti Zvezdino u kvalifikacijama. Ali, kada je Cibona odustala, sve se pomerilo. Cedeviti je ostalo mesto, Zvezda je zauzela Cibonino, a mesto u kvalifikacijama vraćeno je ULEB. Mi smo pokušali da urgiramo, gospodin Lorbek je to učinio na sastanku, što može da se vidi u svim zapisnicima, ali to mesto više nije bilo naše. Tako smo i prošle godine izgubili i Igokeino mesto i ništa nismo mogli da učinimo povodom toga" izjavio je tokom popodneva Lisac.

Oni koji su spremni da nakon ovakve izjave slepo poveruju rečima Romana Lisca valja podsetiti na sledeću okolnost. Igokea je prethodne godine odustala od kvalifikacija za EL baš kao što je Cibona odustala ove od učešća u grupnoj fazi.

Nejasno je dakle kako to da ULEB upražnjeno mesto nastalo ulaskom Zvezde u grupnu fazu EL nije prosledio Partizanu već je ono otišlo u druge ruke "velikana" kakvi su Asvel i Hapoel.

Navijače Partizana verovatno će još više boleti to što je Brod Evrolige "vajld-kard" za nastup u grupnoj fazi poslao na adresu Levskog iz Sofije i to u godini kada je klub iz prestonice Bugarske uzeo učešće u ABA Ligi.

Posle svega, čini se da je previše slučajnosti i da Partizan ovoga puta jednostavno bio nepoželjan u elitnom društvu a razlog za tako nešto je dao i trener crno-belih Duško Vujošević - finansijsko stanje koje je poistovećeno sa onim u Ciboni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke