Lion ne da sjajne Srpkinje!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.04.2015.
00:26
Izvor: Sportske.net

Selektorka reprezentacije Srbije Marina Maljković produžila je ugovor sa Lionom, pa će tako ostati u francuskoj ekipi i naredne sezone.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Maljkovićeva je iz Partizana stigla u Lion 2013. kada je klub bio u izuzetno teškoj situaciji, ali su ostvareni sjajni rezultati, pošto je već u prvoj sezoni osvojen prvi trofej u klupskoj istoriji.

Srpska selektorka će tako i treću sezonu za redom sedeti na klupi Liona, što je prava retkost u današnje vreme da klub i trener učestvuju u zajedničkom projektu toliko dugo, ali i potvrda obostranog zadovoljstva saradnjom. Lion je u međuvremenu administrativno i finansijski stao na noge, pa će ambicija u narednoj sezoni biti plasman u Evropu, što je potvrdio i predsednik kluba, Nikola Forel.

''Izuzetno sam srećan. Bilo je od velike važnosti da Marina nastavi da radi u Lionu i da nas vodi do najvišeg nivoa. Naše poslednje dve sezone su bile pogođene administrativnim problemima, ali budućnost sada izgleda svetlo. Želeo bih da se zahvalim Marini na poverenju koje nam je ukazala. Preživeli smo puno toga, prošli smo kroz oluju zajedno i to nas je učinilo jačima'',
rekao je Forel.

Prvi čovek Liona najavio je i prijatna iznenađenja kada su pojačanja u pitanju. On je istakao da je stručni štab sastavio spisak igračica koje mogu da pomognu ekipi u građenju dobrih rezultata.

''U narednih desetak dana kada se završe prvenstva, objavićemo imena pojačanja. Od igračica koje su do sada bile sa nama, možemo da najavimo ostanak Melani Plust, koja će početi svoju četvrtu sezonu sa nama, zatim Kristel Dialo, kao i sjajne Milice Dabović. One će biti okružene veoma dobrim saigračicama. Dovešćemo još pet kvalitetnih košarkašica, a prvom timu će biti priključeno i šest igračica iz omladinskog pogona. Sa takvim sastavom naš cilj će biti borba za plasman u Evropu'', istakao je Forel.

Uz Marinu Maljković i Milicu Dabović, Lion je produžio saradnju i sa pomoćnim trenerom Milošom Pađenom, što je potvrda koliko su u klubu zadovoljni našim reprezentativnim trilingomom, ali i raspoloženi da i dalje širi srpsku koloniju u Lionu.

U međuvremenu, Maljkovićevu sa reprezentacijom Srbije očekuje Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji, koje je zakazano za jun ove godine. Srbija će se takmičiti u grupi B sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom. Na prethodnom Eurobasketu u Francuskoj 2013, Maljkovićeva je predvodila Srbiju do sjajnog četvrtog mesta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke