Lion nagradio Marinu Maljković

Autor: Miloš Marković
četvrtak 21.05.2015.
00:50
Izvor: Sportske.net

Marina Maljković i zvanično je produžila ugovor sa francuskim Lionom, tako da će u klubu ostati najmanje do kraja sezone 2015/16.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Maljkovićeva je stigla u Lion 2013, u trenutku kada je klub doživljavao svoje najteže momente, ali je uprkos teškoj situaciji ostvarila odlične rezultate.

Finansijskih problema je bilo i u tek završenoj sezoni, ali se situacija stabilizovala pa će ambicije za narednu sezonu biti plasman u Evropu.

Kao prvi korak ka tom cilju, dovedena su dva velika pojačanja. Prvo veliko pojačanje je Latoja Vilijams, 28-godišnja Amerikanka koja igra na pozicijama 4 i 5 i koju Maljkovićeva dobro poznaje, jer ju je trenirala u Partizanu.

Posle Latoje Vilijams, dovedena je još jedna Amerikanka, Loren Ervin, najbolji strelac Evrokupa. 30-godišnja košarkašica igra na poziciji centra i protekle sezone je nastupala za turski Botaš i u proseku je beležila 16.3 poena uz 11.8 skokova.

Uz Marinu Maljković i naredne sezone će u Lionu biti pomoćni trener Miloš Pađen, kao i kapitenka srpske reprezentacije Milica Dabović, što samo pokazuje koliko je Lion oduševljen srpskom košarkom i koliko je ceni, a što je nedavni turnir dodatno pojačao. Srpska selektorka nije krila zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora i smera u kom se klub kreće.

"Drago mi je što sam postigla dogovor sa predsednikom Nikolom Forelom, sa kojim delim viziju ovog kluba. Prošli smo najteže, pa nas sada čeka svetlija budućnost, a kao prvi korak ka tome, dovedene su Latoja Vilijams i Loren Ervin, dve sjajne igračice koje će svojim iskustvom znatno doprineti kvalitetu našeg tima.", rekla je Maljkovićeva.

Marina Maljković trenutno se nalazi na pripremama sa reprezentacijom Srbije za predstojeći Eurobasket u Mađarskoj i Rumuniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke